Northside 2019 strikt Bon Iver, Major Lazer en meer

Bon Iver 2010
Photo: D.L. Anderson

Northside 2019 pakt flink uit. Het Deense festival bevestigt de komst van onder meer Bon Iver en Major Lazer. Zij maken direct ook kans op een plek op de jubilieumeditie van Pinkpop, die in het aansluitende weekend plaatsvindt.

Grote namen voor het Deense Northside festival. De organisatie heeft zojuist de eerste namen bekendgemaakt, met daaronder Bon Iver en Major Lazer. Voor beide acts is dit het eerste aangekondigde Europese festival. Het festival weet verder ook The Streets, Cautious Clay, Lydmor en The Minds Of 99 te strikken.

Pinkpop-fans opgelet: Northside valt gedeeltelijk samen met de jubilieumeditie van Pinkpop. Gaan we acts als Bon Iver en Major Lazer wellicht ook terugzien in Landgraaf?

Bon Iver

De Amerikaanse singer-songwriter Bon Iver is een bijzondere artiest. In de drie studioalbums die hij uitbracht is zoveel verandering te horen dat het soms moeilijk te geloven is dat dezelfde artiest deze nummers schreef. Bon Iver brak in 2007 door met zijn debuutalbum For Emma, Forever Ago. In 2011 volgde er nog een album, maar daarna werd het even stil. Begin 2016 liet Justin Vernon ineens weer van zich horen. Er kwam een nieuw album, 22, A Million, waarna een uitgebreide tournee volgde.

In 2017 stond de zanger nog onder meer op de Spaanse en Portugese variant van Primavera Sound. Over een weekje treedt hij op tijdens Pitchfork Festival in Parijs en volgend jaar staat hij dus op Northside. Zullen er nog meer Europese festivaloptredens volgen?

Northside 2019

Northside 2019 vindt plaats van 6 tot en met 8 juni in Ådalen, Denemarken. Met de bevestigingen van Bon Iver en Major Lazer heeft het festival al twee grote namen binnen. De kaartverkoop van het Deense festival start op 1 november. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.