Foo Fighters, Mumford & Sons en meer naar Hurricane 2019

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Met Foo Fighters, Mumford & Sons en The Cure, maakt Hurricane 2019 de eerste reeks namen bekend. Voor Foo Fighters is dit de eerste geplande festivalshow van 2019, en kunnen er dus later eventueel nog meer volgen.

In de eerste reeks namen die Hurricane 2019 aankondigt zitten meteen grote publiekstrekkers. Zo  zijn met Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure en Die Toten Hosen de headliners al bekend. Naast bovenstaande namen heeft de organisatie nog meer acts bevestigd. De volledige lijst check je in onderstaande video.

Voor Foo Fighters is Hurricane het eerste festival wat voor 2019 op de agenda staat. Afgelopen jaar waren Dave Grohl en co. nog op Pinkpop en Rock Werchter te bewonderen. De heren lijken in 2019 dus ook een uitgebreidere festival tour te geven.

The Cure en Mumford & Sons zijn in 2019 naast Hurricane ook te zien op Rock Werchter. De kans is dus aanwezig dat er meer overlap zit tussen de festivals wat betreft line-up.

 

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een rockband uit Seattle. De band is in 1994 opgericht door Dave Grohl, nadat Nirvana ophield te bestaan door de dood van Kurt Cobain. In 1995 kwam het gelijknamige debuutalbum van de band uit, waarmee ze al snel groot werden. De grote doorbraak kwam echter in 1997, met de release van The Coulour and the Shape. Op dit album stonden onder andere nummers als ‘Monkey Wrench’, ‘My Hero’ en publieksfavoriet ‘Everlong’. Sindsdien is Foo Fighters één van de grootste rockbands van de wereld, met inmiddels negen studioalbums op zak. Daarnaast heeft de band met Dave Grohl één van de meest charismatische frontmannen, die menig festival al wist af te breken.

Hurricane 2019

Southside Festival

Hurricane 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Scheessel in Duitsland. Het festival heeft met Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure en Die Toten Hosen de headliners voor 2019 al bekendgemaakt. In 2018 waren onder andere Arctic Monkeys, Arcade Fire en Franz Ferdinand nog op het affiche te vinden.

De early bird tickets zijn al uitverkocht, maar de reguliere tickets gaan binnenkort in de verkoop. Deze gaan over de toonbank voor €179. Voor meer informatie over de ticketverkoop kun je de website van het festival raadplegen.

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2024

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 21-23 juni 2024
Tickets Kopen