Rock Werchter 2019 bevestigt The Cure

The Cure sluit op vrijdag 28 juni het hoofdpodium van Rock Werchter 2019 af. Het Vlaamse festival laat hiermee voor het eerst van zich horen over de editie van komend jaar.

De band kondigde eerder al aan een uitgebreide festivaltournee te doen in 2019, met zo’n 20 stops. Rock Werchter blijkt daar nu één van te zijn.

De afgelopen periode gingen er al veel geruchten rond over de mogelijke headliners van komend festivalseizoen. Ook maakte een fan al een fictief affiche voor Rock Werchter. Vandaag laat het festival zelf van zich horen met de eerste naam voor 2019.

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen.

Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. Met aankondigingen in Italië en Griekenland zijn de eerste Europese optredens een feit. Gaan we de heren deze zomer ook dichter bij huis zien? Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

Rock Werchter 2019

RW2018_Rock Werchter
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. De headliners van 2018 waren groter dan groots: Gorillaz, Queens of the Stone Age, The Killers, Jack White, Pearl Jam, Nick Cave en Arctic Monkeys. Met de 45e editie op komst, zal de organisatie weer alles uit de kast moeten halen om voorgaande edities te evenaren, of zelfs te overtreffen.

Met de bevestiging van The Cure is in ieder geval de eerste stap gezet. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.