”Geen tour van Gorillaz de komende 10 jaar”

Gorillaz

Fans van Gorillaz zijn het laatste jaar verwend met de releases van Humanz en The Now Now. Frontman Damon Albarn kondigt aan dat de volgende langspeler nog wel eens lang op zich zou kunnen laten wachten.

In een interview met The Toronto Sun spreekt Albarn over de toekomst van Gorillaz. De zanger van de virtuele band laat hierin weten dat de release van een nieuw studioalbum nog 10 jaar zou kunnen duren. Toch hoeven fans van Albarn zich niet druk te maken. Eerder dit jaar werd bekend dat Damon deze maand de studio induikt voor de opnames van een nieuw album van The Good, The Bad & The Queen.

Gorillaz is momenteel bezig aan het laatste deel van The Now Now-tournee. De band speelde eerder dit jaar op Rock Werchter, Lowlands en Sziget. De optredens vielen goed in de smaak want Gorillaz eindigde als tweede in de verkiezing tot Festivalact van het Jaar.

”Since there wasn’t much time between these recent two records it’s probably going to be another 10 years.”

– Damon Albarn, Gorillaz

Gorillaz

De virtuele band, bestaande uit 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs, begon in 1998. Het debuutalbum verscheen pas drie jaar later, waar hits als ‘Clint Eastwood’ en ’19-2000′ op staan. In een redelijk rap tempo verschijnen er nog drie studio-albums, maar  na The Fall horen we ineens niets meer van de band. Na zes jaar radiostilte werd dan eindelijk in 2017 Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Kort erna verscheen in juni 2018 het meest recente album The Now Now.