Vorige week toverde Rock Werchter Mumford & Sons uit de hoge hoed tevoorschijn als tweede headliner. De Britten wisten vier jaar geleden al moeiteloos te overtuigen op de Werchterse weide en mogen dat volgend jaar dus nog eens herhalen. Wij blikken alvast vooruit met een terugblik naar die tour van 2015, die ook halt hield in Reading. 

In minder dan tien jaar tijd heeft Mumford & Sons zich ontpopt tot een van de grootste bands op de Europese festivalpodia. Een belangrijk moment in die evolutie was de tour van 2015, toen ze voor de eerste keer als headliner mochten opdraven op topfestivals. Een van hun stops toen was het dubbelfestival Reading & Leeds. Wilder Mind was vers van de pers en ging er met de meeste aandacht van door. Maar dat betekende niet dat de eerste twee platen vergeten werden. 18 nummers lang bracht de band een huiskamergevoel naar het grote podium. Bij ‘Little Lion Man’ kropen er tientallen mensen op schouders, ‘Believe’ veranderde de weide in een eindeloze zee van lichtjes en ‘The Wolf’ plaatste een explosief slotakkoord op de show. Geniet van het festivalconcert van deze week.

Mumford & Sons

De Britse band Mumford & Sons heeft zich door de jaren heen bewezen als een absolute festivaltopper. Nadat de band in 2009 hun debuutalbum Sigh No More uitbracht, was hun folkrock lange tijd niet weg te slaan uit de hitlijsten. Hoewel de muziekstijl inmiddels wat is veranderd, blijft de band onverminderd populair.

De afgelopen jaren was de band een graag geziene gast op de Europese festivalweides. Zo deden de heren in 2017 een uitgebreide tour langs onder meer Lowlands en Pukkelpop. Afgelopen zomer stonden de Britten nog exclusief op Sziget.

 

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?