Nieuw album Imagine Dragons verschijnt op 9 november

Na het vorig jaar uitgebrachte Evolve komt Imagine Dragons alweer met een opvolger op de proppen. Het nieuwe album Origins verschijnt op 9 november.

Origins is het vierde studioalbum van de Amerikaanse band. Vooralsnog is er geen tracklist bekend. Wel deelt de band een trailer waarin de indrukwekkende opmars van de band te zien is. Daarnaast geven de bandleden aan dat Origins in het verlengde ligt van Evolve. In de afgelopen jaren wist Imagine Dragons zich te ontwikkelen als graag geziene festivalband en speelden de mannen op festivals als Rock Werchter en Pinkpop.

Afgelopen zomer was de band rondom zanger Dan Reynolds nog te zien op Pukkelpop en Lollapalooza Berlin. Bovendien werd de Arnhemse Gelredome aangedaan. Het is goed mogelijk dat de heren van Imagine Dragons ter promotie van de nieuwe plaat opnieuw op (festival)tournee gaan.

 Imagine Dragons

De Amerikaanse alternative/poprockband Imagine Dragons werd in 2008 in Las Vegas opgericht. In 2012 verkregen de heren internationale bekendheid met de single ‘It’s Time’. Inmiddels is de band niet meer van de Europese festivalpodia weg te denken. Met hits als ‘Radioactive’ en ‘Demons’ zetten ze de festivalweides met gemak op hun kop. Met hun meest recente album Evolve bouwt de band voort op het bestaande repertoire, maar dan met wat meer elektronische invloeden. De titel staat volgens zanger Dan Reynolds symbool voor de evolutie die de band na de eerste twee albums heeft doorgemaakt. Het nieuwe album, Origins, verschijnt op 9 november.