Imagine Dragons in augustus naar GelreDome

Imagine Dragons komt naar Nederland. De band uit Las Vegas staat op 25 augustus op het podium in Arnhem. Eerder dit jaar stond het vijftal nog in de Ziggo Dome.

Lang leek ook Lowlands kanshebber voor een show van Imagine Dragons. De band staat dat zelfde weekend namelijk wel op Pukkelpop. Een optreden op het festival in Biddinghuizen lijkt met deze aankondiging minder waarschijnlijk.

Dan Reynolds en co. zijn niet de enige die komende zomer het podium van de GelreDome beklimmen. Ook Iron Maiden en Justin Timberlake schitteren dit jaar in het Vitesse-stadion.

Imagine Dragons

 

De Amerikaanse alternative/poprockband Imagine Dragons werd in 2008 in Las Vegas opgericht. In 2012 verkregen de heren internationale bekendheid met de single ‘It’s Time’. Inmiddels is de band niet meer van de Europese festivalpodia weg te denken. Met hits als ‘Radioactive’ en ‘Demons’ zetten ze de festivalweides met gemak op hun kop. Hun fonkelnieuwe album Evolve bouwt de band voort op het bestaande repertoire, maar dan met wat meer elektronische invloeden. De titel staat volgens zanger Dan Reynolds symbool voor de evolutie die de band na de eerste twee albums heeft doorgemaakt.

Met het nieuwe album staat de band uit Las Vegas op diverse festivals. Naast Pukkelpop worden ook Zürich Openair en Milano Rocks aangedaan.