De eerste naam voor Rock Werchter 2019 is bekend en het is een oude bekende. Niemand minder dan The Cure zal als headliner het podium betreden. De band rondom Robert Smith gaat al zowat veertig jaar mee en heeft in de loop van de jaren een indrukwekkend arsenaal hits ontwikkeld. Om alvast op te warmen voor de zomer genieten we vandaag van hun optreden op Lollapalooza Chicago 2013.

Hoewel de band al sinds de jaren zeventig bezig is, kan ze nog altijd een jong publiek aanspreken op festivals. Zo werd hun show op Pinkpop in 2012 zeer goed ontvangen en worden ze nog steeds voor grote podiumplekken gevraagd, zoals nu op Rock Werchter. Dit komt waarschijnlijk door de excentrieke manier waarop Smith zijn shows neerzet en het grote scala aan hits die de band door de jaren heen heeft geproduceerd. Zo zijn klassiekers als ‘Boys Don’t Cry’ en ‘A Forest’ nog altijd heerlijke nummers. Daarnaast zorgt de verschijning van Smith ook voor het nodige entertainment. Tijdens deze show zijn de mannen al helemaal in hun element. Het speelplezier spat duidelijk van je scherm. Vooral de hoogtepunten aan het einde van de show, waar ze hun grootste hits spelen geeft genoeg energie om er weer tegenaan te gaan. Geniet daarom nog even van de dynamische show die ze in 2013 in Chicago neerzetten!

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengt het de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen.

Dit jaar bestaat de muziekgroep alweer veertig jaar. De hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. Met aankondigingen in Italië en Griekenland zijn de eerste Europese optredens een feit. Gaan we de heren deze zomer ook dichter bij huis zien? Rock Werchter is in ieder geval al gepland. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?