Afgelopen dinsdag stond Bring Me The Horizon nog in de Amsterdamse AFAS Live, maar daar blijft het de komende tijd niet bij. Komende zomer zijn de mannen namelijk weer van de partij op de Europese festivals, waaronder Rock Werchter 2019. Vandaag blikken we terug naar 2016, toen de Britten op Glastonbury stonden.

De festivaltour van Bring Me The Horizon bracht de mannen twee jaar geleden naar Glastonbury. Een thuiswedstrijd voor de Engelsen, die in het kader van hun in 2015 uitgebrachte album That’s The Spirit het podium betreden. Voor de bühne heeft zich een diverse schare fans verzameld: van metalheads tot fangirls. Allemaal staan ze te popelen om de heren in actie te zien. Wanneer de eerste tonen van ‘Happy Song’ klinken, is dan ook meteen een luidkeels meegezongen ‘S.P.I.R.I.T. Spirit, let’s hear it’ te horen. De eerste moshpits vormen zich al snel. Wat volgt is een show bomvol energie, waarbij het complete veld springt, zingt, danst, mosht en schreeuwt. Bereid je vast voor op de zomer van 2019 met het festivalconcert van deze week.

http://https://www.youtube.com/watch?v=vF8TFUayiNM

Bring Me The Horizon

Bring Me The Horizon
Foto: Sony Music

De roots van de Bring Me The Horizon liggen rondom het Engelse Sheffield. Met Oliver Sykes als frontman begon de band met het maken van harde metalcore en deathcore. Inmiddels weet de band dat te combineren met catchy nummers en het scoren van grote hits. In 2019 komt de band met een nieuw album en daar hoort ook een festival tournee bij. Onder meer Rock Werchter wordt vereerd met een bezoek komende zomer.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.