Macklemore naar Lucca Summer Festival 2019

(c) Koen Keppens

Het Amerikaanse hitkanon Macklemore voegt een nieuwe show toe aan zijn festivalzomer. De rapper speelt op 9 juli op het Italiaanse Lucca Summer Festival.

Het is de vijfde naam voor het festival. Eerder werden Toto, Elton John, Mark Knopfler en Take That bekendgemaakt. Met de bevestiging voor Lucca Summer Festival heeft Macklemore nu drie Europese shows op de planning staan. Alle bevestigde shows vinden begin juli plaats en gaan een ruime week na Rock Werchter van start.

Macklemore

Humor en sociale kritiek, dat zijn de elementen die een superhit maken van ‘Thrift Shop’ (2012). Het nummer van Macklemore & Ryan Lewis hakt lekker in op de blingbling van de Amerikaanse rappers. Het doet er maar liefst vier maanden over om de eerste plaats van de Billboard Hot 100 te halen, maar het rijgt dan ineens alle prijzen aaneen. De single is goed voor 850 miljoen views, 8 miljoen downloads, 2 Grammy Awards én een parodie in Sesamstraat. En toen waren ze vertrokken. De singles ‘Can’t Hold Us’, ‘Same Love’ en ‘Downtown’ katapulteren Macklemore naar de sterrenstatus. In 2019 gaat de rapper wederom op tournee. Zo zijn er in juli al shows in Toscane en Noorwegen bekendgemaakt. Vorig jaar was Macklemore nog te bewonderen op Rock en Seine en in de Amsterdamse AFAS Live.

Lucca Summer Festival 2019

Het Toscaanse Lucca Summer Festival vindt plaats in Lucca. Het meerdaagse festival gaat op 28 juni van start en kent de laatste festivaldag op 13 juli. Onder andere Toto, Macklemore, Elton John, Mark Knopfler en Take That spelen volgend jaar in Lucca. Voor tickets en meer informatie bezoek je de website. Vorig jaar wist het festival Gorillaz, Nick Cave & the Bad Seeds, Queens of the Stone Age en Roger Waters te strikken voor optredens.