Wat we nooit meer vergeten van Lowlands 2018

Lowlands podia
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De geruchten en bevestigingen voor de festivalzomer van 2019 stapelen zich op. Tot die tijd kijken we echter met heimwee terug naar het afgelopen festivalseizoen. Daarom licht Festileaks graag nog even de hoogtepunten voor je uit. Vandaag in de spotlight: Lowlands 2018

Kendrick Lamar heerst over Lowlands 2018

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Lowlands 2018 was het festival van Kung Fu Kenny. Zelfs de stellage van de Alpha was niet veilig voor het uitzinnige publiek tijdens wat misschien wel de beste show van het weekend was.

Aretha Franklin-tribute door Gorillaz

Natuurlijk was Lamar niet de enige headliner. Vooraf werd ook erg uitgekeken naar de show van Gorillaz. Daar bewijst de formatie onder leiding van Damon Albarn maar weer waarom ze afgelopen zomer met zoveel gejuich onthaald werden op de Europese festivals. Maar het echte hoogtepunt was toch misschien wel de tribute aan Aretha Franklin, die enkele dagen daarvoor was overleden.

Kazooconcert bij What’s Happening


Niet alleen de headliners gooiden hoge ogen op Lowlands 2018. Zo viel ook het randprogramma op. Bij ‘What’s Happening’ op de zaterdag werden je favoriete nummers van The Beatles en The Rolling Stones vertolkt op de kazoo.

Vernieuwde Planet Paradise

Lowlands 2018
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Voor Lowlands 2018 investeerde de organisatie in een vernieuwing van het terrein. Zo bleven de pilaren van de Heineken niet overeind en werden er extra plekken ingericht om even rustig op adem te komen. En dat leverde prachtige plaatjes op.

Het mooiste ‘sunset-slot’ bij TWOD

#warondrugs #lowlands18 #zonnetje

Een bericht gedeeld door Wendy de Waal (@wenniewaal) op


Het hele festivaljaar liet hij van zich horen: het ‘sunset-slot’. De perfecte combinatie van het zonnetje dat laag staat, een koud biertje en dromerige muziek. Op Lowlands 2018 was de eer aan The War On Drugs. Tijdens ‘Under Pressure’ bleek zelfs de Alpha te klein voor de band.

Festileaks Meet-up

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2315163401861548&type=1&l=639b0b02be

De allereerste officiële Festileaks Meet-up! Op de laatste dag van Lowlands 2018 stond onze community centraal. Onder het genot van een mojito ontmoetten lezers en redactie elkaar en zagen we wie de beste dancemoves had. Hint: het was niet de redactie.

Lowlands 2019

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2019 is alweer de 27e editie van het festival in de Flevopolder. Zoals ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. In 2018 prijkten Kendrick Lamar, N.E.R.D. en Gorillaz nog op de bovenste regel van het affiche. Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol.