5 redenen waarom iedereen Coldplay op festivals wil zien in 2019

1865

Coldplay heeft zich de afgelopen 22 jaar ontwikkeld tot een van de grootste namen van de moderne pop-industrie. Nu begint het er steeds meer op te lijken dat de Britse band daar deze zomer nog een schepje bovenop wil doen. Wij worden daar enorm blij van, en wel om deze vijf redenen.

1. Alle hits!

Coldplay Setlist Estadio Ciudad de La Plata, La Plata, Argentina 2017, A Head Full of Dreams

Een blik op de setlist van Coldplay is genoeg om een lach op het gezicht van de meest doorgewinterde festivalganger te toveren. Bijna iedereen heeft wel een Coldplay-track die hem of haar dierbaar is, en de kans is groot dat die track voorbijkomt. Tijdens hun laatste concert gingen ze namelijk in vogelvlucht door hun discografie heen. Van ‘Yellow’ en ‘In My Place’, tot ‘Paradise’ en ‘Everglow’: alles komt voorbij.

2. Een nieuw album

Het idee dat Coldplay op de festivals staat in 2019 komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De band zou namelijk niet alleen een nieuwe tour, maar ook een nieuw album op de planning hebben staan. Dat gerucht werd de wereld in geholpen door Mat Whitecross, een vriend van de band. Wij houden onze vingers in ieder geval gekruist.

3. Coldplay of Los Unidades?

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Het meest bijzondere van Coldplay’s aankomende tour is dat de naam ‘Coldplay’ misschien niet eens op de posters staat. In plaats daarvan bestaat de kans dat ‘Los Unidades’ op het affiche prijkt. Onder die naam hebben de heren namelijk onlangs nieuwe muziek uitgebracht. Het is allemaal net iets zomerser, iets swingender en weer eens wat anders dan de muziek die Coldplay op hun laatste album liet horen. Nu is de vraag alleen nog welke naam we op de affiches gaan zien.

4. Ingetogen momenten…

Als Chris Martin iets goed kan, dan is het wel een moment van intimiteit creëeren. Het maakt niet uit hoe groot de arena of hoe uitgestrekt de festivalweide is, zodra de leadzanger achter zijn piano gaat zitten weet je dat er een tranentrekker aankomt. Met tracks als ‘Yellow’, ‘The Scientist’ en ‘Everglow’ heeft Coldplay bovendien een uitgebreid repertoire.

5. … En feestelijke uitbarstingen!

Naast intieme momenten bestaat een concert van Coldplay ook uit feestelijke uitbarstingen. Vuurwerk, confetti, lichtshows; niets is te gek voor de grootste popband uit de 21e eeuw. Zie jij jezelf al gaan bij ‘Something Just Like This’, ‘Every Teardrop is a Waterfall’ en uiteraard de ultieme meezinger: ‘Viva La Vida’!

Coldplay

Sinds 1996 is Coldplay al actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ uitgebracht. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden waren.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.