Coldplay naar Glastonbury 2016

Glasto 2016 Coldplay

Glastonbury 2016 heeft zojuist de eerste headliner bekend gemaakt. Coldplay zal de Pyramid Stage op zondag 26 juni betreden in het kader van de A Head Full Of Dreams tour. Het is de enige festivalshow in 2016 die Coldplay zal geven.

Coldplay is de eerste artiest die het festival voor de vierde keer headlinet. Eerder tradt de band er op in 2011, 2005 en 2002. De set die Coldplay speelde tijdens Glasto 2011 werd zelfs door BBC luisteraars uitgeroepen tot een Top Glastonbury Moment uit de hele geschiedenis van het festival. Roddelblad The Sun lijkt met deze aankondiging gelijk te krijgen. De krant meldt via een anonieme bron te weten dat Foo Fighters, Muse en Coldplay de headliners zijn van Glastonbury 2016.

Coldplay

Coldplay is een van oorsprong Britse band die in 1996 werd opgericht. In 2000 werd het eerste album Parachutes uitgebracht. Hoewel het album later platinum verdiende, was het geen regelrechte hit. Alle studio-albums die volgden werden dat wel en kwamen steevast in de top 3 van de album Top 100 terecht. Het laatste album van Coldplay A Head Full Of Dreams kwam uit op 4 december 2015. De band zal komende zomer twee keer de Amsterdam Arena aan doen ter ere van het nieuwe album. Een Belgische datum blijft voorlopig uit.

De laatste keer dat we Coldplay op een festival in de Benelux zagen is al weer een tijdje geleden. In 2011 was de band te bewonderen op Pinkpop en Rock Werchter. Benieuwd hoe dat er uit zag? Wij hebben het concert dat ze op Pinkpop gaven voor je klaar gezet.

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 (voluit: Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts) vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 juni en is volledig uitverkocht. Voor gedupeerden die achter het net hebben gevist is er overigens nog hoop: in de lente gaan alle tickets die niet op tijd betaald zijn weer in de verkoop. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro. De bookmakers hebben wat betreft Coldplay gelijk gekregen. Nu maken Adele en Foo Fighters nog de beste kans om de bovenste regionen van het affiche in 2016 te vullen.