Luister nu naar de Top 100 Best Tracks van 2018 met o.a. Arctic Monkeys en Editors

Maribou State
Photo: Alexandra Waespi

Het einde van het jaar nadert en het is dus het uitgelezen moment om terug te blikken op wederom een jaar vol heerlijke muziek. De Festileaks 50 stond elke twee weken bol van de nieuwe releases, maar welke tracks zijn ons nou echt bijgebleven? 

De 56 individuele lijstjes van redactieleden zijn verzameld en de punten zijn geteld. Ben je benieuwd naar de ranglijst? Lees dan vooral rustig verder.

De lijst

Met een ruime voorsprong sleept ‘Feel Good’ van Maribou State feat. Khruangbin de eerste plaats in de wacht! Maribou State was in 2018 te zien op o.a. Lowlands en Khruangbin op o.a. Best Kept Secret. In 2019 staan beide bands op de line-up van Down The Rabbit Hole; reden genoeg om te hopen op een gezamenlijke performance, toch?

De Britse Arctic Monkeys scoren een mooie #2 notering met ‘Four Out of Five’, maar is verderop in de lijst nog een keer te vinden met de gelijknamige track van het laatste album Tranquility Base Hotel & Casino. Na zijn wervelende optredens op o.a. Rock Werchter 2018 en Down The Rabbit Hole 2018, blijkt ook David Byrne erg geliefd onder de redactieleden; de voormalige frontman van Talking Heads bezet met ‘Everybody’s Coming To My House’ een mooie 3e plaats in de jaarlijst.

Wist je dat…

  • … er 83 verschillende artiesten in de top 100 zijn opgenomen?
  • … van al die artiesten Arctic Monkeys de meeste stemmen heeft verzameld?
  • … de het populairste album van de redactie Violence van Editors is? Welgeteld drie albumtracks zijn te vinden in de lijst.
  • … maar liefst 14,5% van de genoteerde acts hebben opgetreden op Rock Werchter 2018?
  • … dat Down The Rabbit Hole het best scorende Nederlandse festival is? Negen artiesten uit de top 100 stonden op de line-up van 2018.
  • … dat Festivalact van het Jaar Pearl Jam ook de ranking heeft gehaald? ‘Can’t Deny Me’ is te vinden op #37.
  • … ‘Make Me Feel’ van Janelle Monáe het best gewaardeerd wordt? De song heeft de hoogste gemiddelde score per stem gekregen.
  • … de laagst gemiddelde score per stem is voor Jungle met ‘Happy Man’. De track werd door vier personen in hun lijst gezet, maar haalt slechts een magere 87 plek.
  • … een schamele 20% van alle acts in de lijst (deel) vrouwelijk is?

Festileaks op Spotify

Ook op Spotify is Festileaks de place-to-be om op de hoogte te blijven van al het nieuws festival line-ups én de allernieuwste releases in muziekland. Alles om je tot in de muzikale puntjes voor te bereiden op het nieuwe festivalseizoen:

Veel luisterplezier en een fantastisch nieuwjaar gewenst door de Festileaks-redactie!