Dit zijn de 5 beste festivals tijdens Oud & Nieuw

Foto: Christian Hjorth

Het einde van het jaar staat voor de deur. Dat betekent Top2000 luisteren, overdonderd worden door weemoedige lijstjes en stressen over de besteding van je nieuwjaarsnacht. Over dat laatste hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken, want wij hebben de lijst met de beste festivals tijdens de jaarwisseling.

1. Meet Me Backstage invites Solomun – Rotterdam

We beginnen met een ouderwetse rave-avond in de Onderzeebootloods te Rotterdam. Hier vindt de eerste editie van Meet Me Backstage plaats. De organisatoren beginnen direct goed door Solomun, die afgelopen jaar o.a. Exit Festival aandeed, bovenaan de poster te zetten. De Bosnische dj staat ook wel bekend als de koning van de afterparties. Die Geuzennaam deed hij eer aan tijdens de laatste editie van ADE, waar hij maar liefst 22 uur achter elkaar draaide. Of hij diezelfde cijfers tijdens Oud & Nieuw haalt is niet duidelijk, maar op Meet Me Backstage zal hij in ieder geval het dak eraf draaien.

Wie: Solomun
Waar: Onderzeebootloods, Rotterdam
Kaarten:
€64,- (Regular tickets)

2. TIKTAK New Years Eve – Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda

Op de TIKTAK New Years Eve voert hiphop de boventoon. Vooral de nieuwe generatie Nederlandse hiphoppers is op de feesten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Breda goed vertegenwoordigd. Denk aan artiesten als Broederliefde, Ronnie Flex, Kriss Kross Amsterdam, Jacin trill en Sevn Alias. Liefhebbers van deze nieuwe golf aan Nederlandse acts beleven op TIKTAK NYE de jaarwisseling van hun leven.

Wie: Ronnie Flex, Kriss Kross Amsterdam, Jacin Trill en meer
Waar: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda
Kaarten:
€61,63 (Regular tickets)

3. Awakenings – Amsterdam

Voor de techno-liefhebbers onder ons is Awakenings allesbehalve een nieuwe naam. Ook de Oud & Nieuw-feestjes van het festival gaan al even mee, maar zijn daarom niet minder legendarisch. De komende jaarwisseling kun je weer de hele nacht door in de Amsterdamse Gashouder. Een grote naam op de poster is Joris Voorn, die van 23:15 tot 02:15 zal draaien. Tussendoor is het aan Maceo Plex om het nieuwe jaar in te luiden. Dat deed hij vorig jaar ook al. Hoe dat er aan toe ging? Kijk dan maar eens naar de bovenstaande video.

Wie: Maceo Plex, Joris Voorn, Pan-Pot en meer
Waar: Gashouder, Amsterdam
Kaarten:
Ticketswap is je beste vriend

4. New Years Eve Festival  – Utrecht

Weet jij niet welke muziek je wil horen met Oud & Nieuw? Dan is New Years Eve Festival in TivoliVredenburg jouw feestje. Het hele complex wordt namelijk tot de nok toe gevuld met de meest uiteenlopende muziekstijlen. Van Zwarte Koffie’s hiphop en urban, Benny Rodrigues’ techno en de meest dansbare pop van Pop-O-Matic, tot Zer00’s Heroes en Vunzige Deuntjes. Tijdens New Years Eve Festival hoef jij je geen moment te vervelen.

Wie: Benny Rodrigues, Zwarte Koffie, Vunzige Deuntjes en meer
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Kaarten:
Ticketswap is je beste vriend

5. Hello 2019 – Den Bosch, Enschede, Maastricht

Ook tijdens Hello 2019 geniet je van een uitgebreid pallet aan muzikale smaken. In zowel Den Bosch, Enschede als Maastricht zal het dak er af gaan tijdens de eerste editie van dit nieuwjaarsfeest. Verdeeld over de drie locaties zullen o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en Wildstylez het nieuwe jaar inluiden. Hiphop, hardstyle en feestmuziek; zie dat maar eens te overtreffen.

Wie: De Jeugd Van Tegenwoordig, Kraantje Pappie, Wildstylez
Waar: Den Bosch, Enschede, Maastricht
Kaarten:
€43,50 (Regular tickets)