‘Van Halen in 2019 op tour in originele bezetting’

Als we de geruchten mogen geloven gaat Van Halen in 2019 weer touren in zijn originele bezetting. Het zouden de eerste shows van de groep zijn sinds 1984, toen ze voor het laatst met de originele line-up op de planken stonden.

Zanger David Lee Roth hintte in een interview met Vultures naar een optreden van de rockband. Dit zou plaatsvinden in ‘hetzelfde stadion als waar de Yankees spelen’. Toen daarop werd doorgevraagd gaf de zanger aan dat hij vanwege de privacy daar niet verder op in kon gaan.

Wel gaf de frontman, die sinds 2007 weer vast onderdeel is van de band, aan dat er meerdere collega- muzikanten zijn benaderd. Zo hebben bandleden van onder andere Metallica, Foo Fighters en Guns ‘N Roses aangegeven dat ze bij de show betrokken willen zijn wanneer het plaatsvindt.

De populaire Amerikaanse DJ Eddie Trunk voegt eraan toe dat hij uit betrouwbare bronnen weet dat bij deze tour, de band in originele bezetting zal optreden. Dit zou betekenen dat ook bassist Michael Anthony zijn rentree maakt bij de band. De bassist werd zo’n vijftien jaar geleden vervangen na een conflict met Alex en Eddie van Halen. Trunk benadrukt echter wel dat het nog geruchten zijn. Wel geeft hij aan dat het ‘meer begint te rommelen dan anders’.

De komende tijd zal duidelijk worden of het inderdaad tot een tour zal komen voor de Nederlands getinte rockband. De laatste keer dat de mannen live te zien waren, was in 2015.

Van Halen

De Amerikaanse hardrockband werd in 1972 opgericht door de in Amsterdam geboren Eddie en Alex van Halen. David Lee Roth treed toe tot de band en ook Michael Anthony voegt zich niet veel later toe bij het gezelschap. De band viert grote successen in de jaren 70 en 80 met nummers als ‘Jump’ en ‘Why can’t this be love’. De heren maakten in 2012 voor het laatst een grote tour. Hierbij werd onder andere Madison Square Garden in New York twee keer uitverkocht.