Advertisement

Limp Bizkit, LIVE en meer naar Rock Zottegem 2019

Limp Bizkit
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het Vlaamse Rock Zottegem presenteert vandaag de eerste namen. Onder andere Limp Bizkit, LIVE en Midnight Oil spelen begin juli op het festival.

Rock Zottegem schiet opnieuw in de roos. Met de eerste vijf bevestigingen is de toon voor de komende editie gezet. Naast Limp Bizkit, LIVE en Midnight Oil maakt de organisatie nog een aantal gloednieuwe namen bekend. Bekijk alle toevoegingen hier:

  • Limp Bizkit
  • LIVE
  • Midnight Oil
  • Arsenal
  • Boef

LIVE

LIVE is een Amerikaanse rockband, die in de jaren 80 werd opgericht als ‘First Aid’. Enkele naamswijzigingen later heetten de mannen onder leiding van frontman Ed Kowalczyk ‘Public Affection’ en onder deze noemer brachten ze in 1989 het debuutalbum The Death of a Dictionary uit. Vanaf 1991 is de naam LIVE een feit. Tussen dat moment en 2006 heeft de groep zes albums uitgebracht. Hits als ‘The Dolphin’s Cry’, ‘I Alone’, ‘Lightning Crashes’ en ‘Overcome’ volgden elkaar in hoog tempo op.

In 2009 ging de band uit elkaar, vanwege onderlinge spanningen. Drie jaar later werd LIVE een nieuw leven ingeblazen met de hulp van een andere zanger: Chris Sinn. In deze formatie werd in 2014 de meest recente plaat The Turn geproduceerd. Ed Kowalczyk en de overige bandleden klaarden in december 2016 de lucht, waarmee de oorspronkelijke bezetting hersteld was.

In 2019 gaan de heren ook weer op tournee. Zo is naast de bevestiging van Rock Zottegem ook bekendgemaakt dat de Amerikanen een optreden op Royal Park geven.

Rock Zottegem 2019

Rock Zottegem vindt plaats op 5 en 6 juli in het Oost-Vlaamse Zottegem. Komende editie zijn onder andere Limp Bizkit, LIVE en Midnight Oil gestrikt voor optredens. In de voorgaande jaren speelden The Offspring, Placebo, Deep Purple en Skunk Anansie op het festival.

De ticketverkoop gaat binnenkort van start. Benieuwd geworden naar Rock Zottegem? Check dan hierboven de officiële aftermovie van het festival. Meer informatie over bijvoorbeeld ticketverkoop te vinden op de website.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam