LIVE en Guus Meeuwis naar Royal Park 2019

Live Ed Kowalczyk
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Royal Park kondigt vandaag maar liefst twee nieuwe concerten aan. Naast Gregory Porter zijn ook LIVE en Guus Meeuwis te bewonderen in Soestdijk.

Het optreden van Guus Meeuwis staat gepland op vrijdag 5 juli en kent Diggy Dex en Rob Dekay als voorprogramma’s. Op zondag 7 juli is het de beurt aan LIVE. Voor dit concert worden de voorprogramma’s later bekendgemaakt.

De kaartverkoop voor beide shows gaat op maandag 21 januari
om 10:00 uur van start. Het optreden van Gregory Porter op 6 juli is inmiddels volledig uitverkocht.

LIVE

LIVE is een Amerikaanse rockband, die in de jaren 80 werd opgericht als ‘First Aid’. Enkele naamswijzigingen later heetten de mannen onder leiding van frontman Ed Kowalczyk ‘Public Affection’ en onder deze noemer brachten ze in 1989 het debuutalbum The Death of a Dictionary uit. Vanaf 1991 is de naam LIVE een feit. Tussen dat moment en 2006 heeft de groep zes albums uitgebracht. Hits als ‘The Dolphin’s Cry’, ‘I Alone’, ‘Lightning Crashes’ en ‘Overcome’ volgden elkaar in hoog tempo op.

In 2009 ging de band uit elkaar, vanwege onderlinge spanningen. Drie jaar later werd LIVE een nieuw leven ingeblazen met de hulp van een andere zanger: Chris Sinn. In deze formatie werd in 2014 de meest recente plaat The Turn geproduceerd. Ed Kowalczyk en de overige bandleden klaarden in december 2016 de lucht, waarmee de oorspronkelijke bezetting hersteld was.

Royal Park 2019

Royal Park is een reeks concerten die gehouden wordt op Paleis Soestdijk. Dit jaar vinden de shows plaats van 4 tot en met 7 juli. Op elke dag speelt er één headliner en is er een uitgebreid voorprogramma. Vorig jaar konden we genieten van onder andere Sting en Jack Johnson. Voor de komende editie zijn Gregory Porter, LIVE en Guus Meeuwis de eerste aankondigingen. Meer informatie over het festival vind je op de officiële website.