Advertisement

Pearl Jam werkt aan nieuw album

Fans van Pearl Jam kunnen hun hart ophalen: de legendarische grungeband werkt op dit moment aan hun elfde studioalbum. Dat vertelt gitarist Stone Gossard aan Rolling Stone.

Gossard vertelt in het interview dat de band een album aan het opnemen is en dat ze midden in het proces zitten. Het lijkt echter nog wel even te gaan duren voordat het album op de planken ligt. Bassist Jeff Ament vertelt: “Het is voor ons een kwestie van dat we met elkaar in een kamer gaan zitten voor zes weken.”

Vorig jaar kwam de band nog met de losse single ‘Can’t Deny Me’, wat de eerste single van het nieuwe album zal zijn. Tevens stond Pearl Jam op festivals als Rock Werchter en Pinkpop.

Pearl Jam

Pearl Jam werd in 1990 opgericht in Seattle, Washington. De band is een van de grote vier grungebands, samen met Nirvana, Soundgarden en Alice In Chains. In 1992 bracht Pearl Jam het debuutalbum Ten uit, welke een groot succes. Met hits als ‘Jeremy’, ‘Alive’ en ‘Black’ werden ze in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, komt uit 2013. In 2018 stonden ze op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze de single ‘Can’t Deny Me’ uit.