Pearl Jam naar Rock Werchter en Pinkpop 2018

Foto: Danny Clinch

Daar is dan eindelijk de aankondiging: Pearl Jam gaat weer op tournee! Deze tournee brengt de band ook langs Rock Werchter en Pinkpop!

Voor Rock Werchter is Pearl Jam de vierde naam. Eerder werden Nick Cave & The Bad Seeds, Gorillaz en Queens Of The Stone Age al bevestigd. Voor Pinkpop is het headliner nummer 3, zij presenteerden eerder Bruno Mars en Foo Fighters al. In Nederland zal de rockband naast Pinkpop ook in de Ziggo Dome te zien zijn. De data waarop Pearl Jam in de Benelux te zien is, zijn hieronder opgesomd.

12 juni: Ziggo Dome, Amsterdam
15 juni: Pinkpop, Landgraaf
7 juli: Rock Werchter, Werchter

Voor de overige namen op beide affiches is het afwachten. Rock Werchter laat de komende tijd ongetwijfeld meer van zich horen. Pinkpop onthult de hele line-up op de persconferentie, deze vindt plaats op 21 februari.

Pearl Jam

pearl jam

Sinds de laatste Europese tour in 2014 verlangt menig festival alweer naar de komst van Pearl Jam. Eddie Vedder en collega’s brachten drie jaar geleden voor het laatst een bezoek aan Europa, waarbij zij onder meer als headliner op Rock Werchter stonden en ook twee keer in de Ziggo Dome speelden. Vorig jaar bevestigde Jan Smeets dat de band in 2017 op Pinkpop zou staan, wat achteraf een hoop ophef veroorzaakte. De band bleek immers niet naar Europa te willen komen zolang er terreurdreiging heerst. Nu dus wel!

Rock Werchter 2018

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. De ticketverkoop begint op 25 november. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt en voor een dagpas betaal je €102,-. Tot nu toe is de komst van Nick Cave & The Bad Seeds, Gorillaz en Queens Of The Stone Age bekend. Vorig jaar stonden onder andere Radiohead, Foo Fighters, System Of A Down, Arcade Fire, Blink-182, Linkin Park en Kings Of Leon op het programma. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.

Wil je wel al meedenken over de line-up van 2018? Ga dan naar ons forum!

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt komend jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. Dit jaar is Foo Fighters de eerste naam die het festival bekendmaakte. Bruno Mars volgde enkele dagen later. Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je voor het eerst proberen een ticket te bemachtigen.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen