Ronnie Flex en meer naar Bevrijdingspop 2019

Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

De organisatie van Bevrijdingspop heeft zojuist onder andere Ronnie Flex & Deuxperience en Fun Lovin’ Criminals bekendgemaakt voor de komende editie. Deze artiesten zijn zondag 5 mei te zien op het podium van het Haarlemse festival.

Naast Ronnie Flex & Deuxperience en Fun Lovin’ Criminals zijn nog vier andere namen aangekondigd. Bekijk hieronder al de bekendgemaakte namen:

  • Ronnie Flex & Deuxperience
  • Fun Lovin’ Criminals
  • Miss Montreal
  • EUT
  • Jordan Mackampa
  • E1 Ten

Eerder werd ook Van Dik Hout bekendgemaakt als hoofdact van het festival.

Ronnie Flex

Foto: Bart Heemskerk

Ronell Langston Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex, is een Nederlandse rapper en producer. Hij begon zijn carrière met beats schrijven en zo was hij voor het grote publiek in 2011 voor het eerst te horen in het nummer ‘Zweef’ afkomstig van het debuutalbum van Gers Pardoel.

Hoewel hij in de jaren die volgden vele successen oogstte (finale Grote Prijs van Nederland, top 40 noteringen én debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd), kwam in 2015 pas zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ staat. Met dit Nederlandse hiphip-collectief won Ronnie Flex de Popprijs 2015. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaren nog meer met zijn laatste album NORI, en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’.

Vorig jaar won Ronnie Flex nog de felbegeerde popprijs tijdens Eurosonic Noorderslag.

Bevrijdingspop 2019

Bevrijdingspop is een festival wat jaarlijks georganiseerd wordt in de Haarlemmerhout in Haarlem. Om de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog te vieren, worden ieder jaar op 5 mei bevrijdingsfestivals georganiseerd door het hele land. In Haarlem gebeurt dat al sinds 1980 en daarmee is het festival een van de grondleggers voor alle huidige bevrijdingsfestivals. Meer informatie vindt je terug op de officiële website van het festival.

Bevrijdingspop Haarlem Logo

Bevrijdingspop Haarlem 2023

Locatie
Nederland
Haarlem, Nederland
Datum 5 mei 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen