Ronnie Flex wint felbegeerde Popprijs 2018

Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

Zojuist is in De Oosterpoort in Groningen de Popprijs uitgereikt aan Ronnie Flex. De prijs, bestaande uit een beeldje en een cheque t.w.v. 10.000 euro werd overhandigd door 3fm-dj Sander Hoogendoorn.

De Popprijs wordt jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag uitgereikt aan de persoon of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder andere Kensington (2017), Martin Garrix (2016), The Opposites (2013), De Jeugd van Tegenwoordig (2011) en Spinvis (2006).

Wij vroegen jullie eerder wie de Popprijs moest winnen. De winnaar bleek toen niet favoriet: jullie top-3 bestond uit De Staat, Kraantje Pappie en Wende.

Ronnie Flex

Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

Ronell Langston Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex, is een Nederlandse rapper en producer. Hij begon zjjn carrière met beats schrijven en zo was hij voor het grote publiek in 2011 voor het eerst te horen in het nummer ‘Zweef’ afkomstig van het debuutalbum van Gers Pardoel. Hoewel hij in de jaren die volgden vele successen oogstte (finale Grote Prijs van Nederland, top 40 noteringen én debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd),  

Echter kwam in 2015 pas zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek: hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ staat. Met dit Nederlandse hiphip-collectief won Ronnie Flex de Popprijs 2015. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaren nog meer met zijn laatste album NORI, en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag


Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 tot en met 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Voor veel artiesten is het een belangrijke stap geweest richting hun internationale doorbraak.

Verspreid over verschillende locaties in de stad van het noorden, laten veel beginnende artiesten hun beste werk horen. Op Eurosonic Air wordt elke avond het dak er vanaf geblazen op de Grote Markt. De jaarlijkse uitreiking van de Popprijs vindt altijd paats op de laatste avond van het festival.