Vijf redenen waarom we Taylor Swift op de festivals willen zien in 2019

Jazeker, Taylor Swift. Hoewel deze artiest niet je typerende festivalbandje is, mag er niet ontkend worden dat vrouwelijke popsterren anno 2019 een opmars maken binnen de festivalwereld. Dua Lipa deed het vorig jaar al, Ariana Grande staat als headliner op de komende editie van Coachella en ga zo maar door. En waarom Taylor verdomd goed op de festivalweide past, lees je hieronder. 

1. De kwaliteit druipt er vanaf…

Dat we het over een groot artiest hebben, dat mag duidelijk zijn. Er maar weinig artiesten die een repertoire hebben zoals Tay Tay. Zo is haar Reputation Stadium Tour bekroond met meerdere (publieks)prijzen, heeft ze de meeste Music Awards op haar naam staan en is ze de #4 van de meest gestreamde vrouwelijke artiesten op Spotify. Aan animo dus geen gebrek. 

2. …tijdens een adembenemende show

Wie artiest zegt, zegt ook performer. Tijdens een tour van de zangeres wordt, naast de zang, ook enorm veel tijd gestoken in de look and feel. Het podium triomfeert dan ook altijd als een waar sprookje, gigantisch luchtkasteel en alles wat fysiek onmogelijk lijkt te zijn. Breng dit staaltje techniek en special effects naar een festival en reken er maar op dat je een schitterende show hebt. 

3. Om nog maar te zwijgen over de meezingers 

Fan of niet, er is niets zo aanstekelijk als de hits die mevrouw Swift op haar naam heeft staan. Nummers als ‘Shake If Off’, ‘Bad Blood’ en ’22’; probeer maar eens niet mee te zingen. En dat is slechts een greep uit de 100+ songs die de zangeres heeft uitgebracht. Als headliner op de main stage biedt een act als deze de perfecte gelegenheid om he-le-maal in de feeststemming te komen. Lekker energiek het nachtje door, thanks Tswizzle!

4. Een tienjarig festivaljubileum 

Het is al even geleden dat we Taylor Swift op de festivalweide te vinden was. Sterker nog, in Europa tikken we momenteel de tien jaar aan. In 2009 was de zangeres namelijk voor het laatste te vinden op het Britse V Festival. Inmiddels zijn we al meerdere albums, wereldtournees en nummer 1-hits verder. Nodig tijd dus dat deze meid weer in Europa wordt geboekt! 

5. Er is nieuwe muziek onderweg

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let the games BEGIN.

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

Hoe, wat of wanneer is nog niet bekend. Maar wel weten we dat het zevende studioalbum eraan zit te komen. Tijdens de People’s Choice Awards wist Swift al te onthullen dat er een nieuw project aan zit te komen. Daarnaast gaan er natuurlijk ook al de nodige fan-theorieën rond. Zo heeft een Instagram post, waarin de zangeres met haar moeder aan het Scrabblen is, heel wat losgemaakt. Let goed op de letters. 

Taylor Swift

taylor swift

De Amerikaanse singer-songwriter is één van de weinige artiesten die haar eigen naam gebruikt. De zangeres brak in 2008 door met de single ‘Love Story’ en zette zich kort erna weer op de kaart met het nummer ‘You Belong With Me’. Sindsdien zijn zijn er zes studioalbums uitgekomen, waarbij meerdere nummer 1-noteringen zijn behaald. Ook mocht Swift in 2018 awards in ontvangst nemen voor Artist of the Year, Tour of the Year, Favorite Pop/Rock Album en Favorite Female Pop/Rock Artist. Het laatste festivaloptreden dateert inmiddels alweer uit 2010, waar Taylor al bovenaan het affiche van het Japanse Summer Sonic pronkte. Of ze dit jaar ook te zien is op de festivals is nog niet bekend, maar de nodige speculatie is er zeker.