Nog een kleine maand en dan is het zover: de jaarlijkse Pinkpop-persconferentie, waar het grootste deel van de line-up bekend wordt gemaakt. Tot die tijd blikken we elke zondag terug op één van de vele legendarische Pinkpop-shows. Vandaag trappen we af met Metallica op Pinkpop 2018.

De 2008-editie van Pinkpop mag er zeker wezen met drie gi-gan-tische headliners; namelijk Rage Against the Machine, Foo Fighters en Metallica. Stiekem zijn alle shows het benoemen waard, maar vooral deze laatste bewijst dat metal een perfect fit is voor het Pinkpop-affiche. Het optreden van Metallica gaat zonder pardon van start. De kolkende mensenmassa wordt meteen compleet van de grond getild. Vanaf dit moment maken de roze hoedjes dan ook plaats voor de devils hands. Het enthousiasme van het publiek en de energie die als een hellevuur van het podium afkomt, resulteert dan ook in één van de meest legendarische optredens op Pinkpop ooit. Dus ga lekker achterover zitten en laat je overdonderden door de beelden hieronder.

Voor alsnog staat er nog geen festivalshow gepland voor de band deze zomer. Wel treden ze dinsdag 11 juni op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Metallica

De Amerikaanse band Metallica houdt zijn muzikale reputatie bijna 40(!) jaar lang hoog. De band ontstond begin jaren 80 en scoorde sindsdien wereldhits met onder meer ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’. Het laatste wapenfeit van de heren dateert alweer uit 2016, toen Hardwired… To Self-Destruct verscheen. Het is alweer even geleden dat ze voor het laatst op Europese festivals opgetreden. Afgelopen festivalseizoen deed de band wel nog het Amerikaanse Austin City Limits aan. Het wordt dus hoog tijd dat we James Hetfield en co weer op de Europese festivalweides gaan zien.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.