Austin City Limits 2018 onthult Paul McCartney, Metallica en meer

Paul McCartney
Foto: Bart Heemskerk

Austin City Limits haalt dit jaar opnieuw de top van de popmuziek naar Amerika. Onder meer Paul McCartney, Metallica en Arctic Monkeys reizen af naar Texas.

Daar blijft het natuurlijk niet bij. Het festival presenteert ook headliners als The National, Childish Gambino en Travis Scott. Andere namen op Austin City Limits zijn Hozier, CHVRCHES, Father John Misty en David Byrne. Benieuwd naar alle artiesten die in oktober op het festival optreden, dan check je het affiche hieronder.

Paul McCartney

Paul McCartney heeft eigenlijk geen introductie nodig. Via een vriend leerde de Engelsman John Lennon kennen en niet veel later maakte de wereld kennis met The Beatles. Bij The Beatles bleef het niet. Ook solo en met Wings bleef McCartney hit na hit schrijven. Op festivals is de Engelse superster niet te vinden. Gelukkig werden Pinkpop en Rock Werchter in 2016 wel verblijd met de komst van de ex-Beatle. In 2017 stond hij met onder meer Neil Young op het legendarische Desert Trip.

Austin City Limits Music Festival 2017

Austin City Limits is een festival dat zich afspeelt in het Zilker Park in Austin, Texas. Het festival vindt in 2017 plaats in twee weekenden, die van 5 tot en met 7 en 12 tot en met 14 oktober. De line-up verschilt een beetje per weekend en die exclusieve acts zijn op de festivalposter te zien. Zo is Camilla Cabello alleen het eerste en Shawn Mendes alleen het tweede weekend te zien. Voor tickets kun je op de site van Austin City Limits terecht.