24 maart 2013: Swedish House Mafia neemt afscheid op Ultra Music Festival

Vandaag precies vijf jaar geleden nam hitmachine Swedish House Mafia afscheid van het publiek. Dat deden ze op het Ultra Music Festival dat ook komend weekend weer losbarst in Miami. Inmiddels weten we dat de heren weer samen muziek gaan maken. “We’re Swedish House Mafia for good this time”.

In 2008 vormen Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso de groep Swedish House Mafia. Met z’n drieën maken ze 5 jaar lang hitgevoelige house en reizen ze de hele wereld af om in de grootste zalen te spelen. Het trio scoort hits met knallers als ‘One (Your Name)’ en ‘Don’t You Worry Child’. Ondanks al het succes besluiten ze op 24 juni 2012 de handdoek in de ring te gooien. Als vrienden kiezen ze ervoor om nog één keer op tour te gaan. Onder de noemer One Last Tour reizen de Zweden nog eenmaal de wereld over en staan ze drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome. De climax van die tour is vandaag precies vijf jaar geleden, toen de heren naar eigen zeggen voorgoed afzwaaiden na een optreden op het Ultra Music Festival, daar waar het allemaal ooit eens begon.

De dj’s speelden twee weekenden achter elkaar een set van anderhalf uur op het festival. De hits razen voorbij terwijl de lasers en het vuurwerk je om de oren vliegen. Waar ze in het eerste weekend de eerste festivaldag afsluiten, sluiten ze in het tweede weekend het festival en daarmee hun carrière als Swedish House Mafia af.

Swedish House Mafia

Het Zweedse supertrio Swedish House Mafia bestaat uit dj’s en producers: Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso. Van 2008 tot en met 2013 maakten zij enorme hits en toerden ze samen de hele wereld over. Na de afscheidshof en inmiddels vijf jaar radiostilte is halverwege 2018 toch besloten weer samen de draad op te pakken. Ze starten hun tour op 2,3 en 4 mei in Stockholm en zijn onder meer op Tinderbox, Open’er Festival, Ultra Europe, Frequency Festival en Lollapalooza Berlin te zien.