Advertisement

De 7 leukste bevrijdingsfestivals van 2019

Bevrijdingsfestival Overijssel 2011 in Zwolle.

Vrijheid moet gevierd worden! Dat weten wij Nederlanders maar al te goed. Daarom worden er elk jaar op 5 mei allerlei festivals gehouden. De keuze is reuze, dus wij geven je alvast wat tips. Dit zijn de zeven leukste bevrijdingsfestivals op zondag 5 mei 2019.

1. Bevrijdingsfestival Wageningen

Wageningen, de stad waar de vrede in Nederland begonnen is. Niet voor niets dat deze stad op 5 mei het middelenpunt van de belangstelling staat. Er valt genoeg te zien op de 10 podia, die verspreid zijn door de studentenstad. De dag heeft een stevig begin met DeWolff en sluit af met de countrypop van Ilse de Lange. Daartussenin zitten eindeloze opties om je te vermaken. Van keiharde metal tot aan blues, er is voor ieder wat wils.

2. Bevrijdingsfestival Zwolle

Ook in Zwolle wordt er dit jaar groot uitgepakt, met heel wat namen die het bezichtigen waard zijn. Zo spelen er door de dag heen namen als Tom Walker, Maan en Novastar en eindigt het spektakel met de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig. Toch liever wat bijzonders? In het Windesheim Danstheater vind je een keur aan dj’s en producers, die dancemuziek op een unieke manier combineren met andere invloeden.

3. Het Amsterdams Verbond

In de hoofdstad van het land wordt Het Amsterdams Verbond gevierd, dit Festival staat garant voor dansplezier. Met een Vunzige Deuntjes-, Club NYX-, en Chicago Social Club-podium kan het muzikale aspect niet meer stuk. En als je de muziek op alle 7 stages zat bent, valt er nog genoeg cultuur te snuiven met meeslepende voordrachten van dichters of excentrieke voorstellingen in het theater.

4. Bevrijdingspop Haarlem

Op Bevrijdingspop in Haarlem is traditiegetrouw veel moois te zien. Door de dag heen staat er een gevarieerd aantal artiesten op de planken. De dag wordt afgetrapt met optredens van Jett Rebel, Van Dik Hout en Jungle By Night. Het feest gaat tot in de late uurtjes door met onder andere Fun Lovin’ Criminals en Ronnie Flex en Deuxperience.

5. Bevrijdingsfestival Den Haag

De politieke hoofdstad van Nederland maakt ook dankbaar gebruik van de vrijheid en heeft genoeg diversiteit aan podia. Zo is er een hip-hop podium, een Dance Podium en zelfs een Tweede Kamer Podium. Op het hoofdpodium kan er ‘stiekem gedanst’ worden met Toontje Lager en wordt de dag met een klapper afgesloten door de mannen van Racoon.

6. Vrijstad, Utrecht

Vier je Bevrijdingsdag liever onder het genot van wat techno-deuntjes? Dan is het beste feestje waarschijnlijk in Utrecht te vinden. Dit nieuwe festival pakt gelijk goed uit met namen zoals Freddy Moreira, Josyulvio en Benny Rodrigues. Het festival zelf zegt zich te onderscheiden ”middels een mooi decor, een creatief programma en meer intimiteit”. Alles wijst er op dat dit festival er is om te blijven, pak dus de eerste editie mee en zet die trend!

7. Bevrijdingsfestival Groningen

Ook in het Hoge Noorden wordt de vrijheid volop gevierd. Verspreid over zes verschillende podia, staan onder andere Kraantje Pappie, Thomas Azier, My Baby en Crystal Fighters op het programma. Met aandacht voor lokale muziek op het ene podium en wereldmuziek op het ander kan iedereen hier makkelijk zijn favoriete plekje vinden.

Bevrijdingsfestival Fryslan Logo

Bevrijdingsfestival Fryslan 2024

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 5 mei 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen