Festivalconcert: Oasis op Maine Road 1996

Ieder jaar hopen we het weer opnieuw: een Oasis-reünie op de festivals. Want wat zou er nou mooier zijn dan dat? Helaas hebben alle geruchten en wensen tot nog toe geen resultaat opgeleverd. Gelukkig kunnen we nog terugblikken op één van de vele geweldige shows die de band ons bracht: die op Maine Road 1996.

Alweer meer dan 23 (!) jaar geleden verscheen (What’s The Story) Morning Glory?, het meest succesvolle Oasis-album ooit. In kader van de toen gloednieuwe plaat staan de broers Gallagher op het podium van Maine Road. De set wordt dan ook geopend met een track van dit album: ‘The Swamp Song’. Maar dat het nummer nieuw is, daar is niks van te merken. Het gaat er direct goed in bij het uitbundige publiek, dat meteen opgewarmd is voor de rest van de show. Wat volgt is een optreden waarbij de nadruk met acht tracks vooral op de nieuwe plaat ligt. Ondanks dat hits als ‘Wonderwall’, ‘Don’t Look Back In Anger’ en ‘Champagne Supernova’ slechts een half jaar oud zijn worden ze luidkeels meegeschreeuwd. Maar ook ouder werk als ‘Supersonic’ en ‘Live Forever’ wordt natuurlijk niet vergeten. De band sluit de set af met covers van The Beatles en Slade. Kijk en geniet van de nostalgie!

https://www.youtube.com/watch?v=yN-0Sz_HwsQ

Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Thomas David Gallagher is een Engelse muzikant en singer-songwriter. We kennen Noel natuurlijk allemaal van Oasis, de legendarische band waarin hij samen met broertje Liam Gallagher speelde. In augustus 2009 werd de samenwerking tussen de broertjes beëindigd. Hierna is Noel onder de naam ‘Noel Gallagher’s High Flying Birds’ een solocarrière begonnen.

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band uit tot één van de grootste die de aarde ooit gekend heeft. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.