Weerbericht Koningsdag 2019: “Oranje regenponcho een must bij Koningsdagfestivals”

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Waar we afgelopen weekend tijdens Paaspop nog werden verblijd met het perfecte festivalweer, komen de festivals op Koningsdag er helaas bekaaid vanaf. Wie eropuit trekt om te dansen moet rekening houden met buien. Plaatselijk kan het kletsnat zijn. Met slechts 14 graden en een stevige wind is het ook nog eens behoorlijk fris. Neem die oranje regenponcho maar mee en trek wat warms aan!

Zaterdag 27 april

☀️ Verwachting: buien, afgewisseld met zonnige perioden, maar vooral met een frisse wind
?️ Temperatuur: 13-14°C
Aankomsttijd: maakt niet uit
Kledingadvies: lange mouwen, een warme jas en een regenponcho
? Hooikoorts: weinig hooikoortsklachten
? Zonkracht: 4
? Weercijfer: 4

Vanuit het westen trekken zaterdag buien over het land en daarbij blijft geen enkel festival gespaard. Op welk festival de meeste en zwaarste buien vallen is op voorhand niet te zeggen. Het is gelukkig niet de hele dag kommer en kwel, want tussen de buien door zijn er enkele droge perioden en kan de zon even doorbreken.

Zowel in Alkmaar (bij ‘SLAM Koningsdag’), in Breda (bij ‘538 Koningsdag’) als op de festiviteiten in Eindhoven is het ongeveer 14 graden, maar de matige wind maakt het een stuk frisser. Wanneer het regent, voelt het nog wat kouder aan. Neem dus wat waterdichte oranje kleding mee tegen de regen. Tegen het frisse weer kun je je wapenen met warme kleding. Winterkleding is niet nodig, maar een jas, lange mouwen en een lange broek raden we wel aan.

Voor meer informatie over het weer tijdens Koningsdag bekijk je de weersverwachting van Weeronline.

Koningsdag 2019

Koningsdag 2019

Koning Willem Alexander viert aanstaande zaterdag 27 april alweer zijn 52e verjaardag in Amersfoort. Reden voor een feestje, ook elders in het land! Eerder tipten we al de 8 gaafste koningsdagfestivals waar je een pilsje kan heffen op ons verjarend staatshoofd.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy