De 8 leukste festivals op Koningsdag 2019

Koningsdag 2019

Koning Willem Alexander viert aanstaande zaterdag alweer zijn 52e verjaardag in Amersfoort. Reden voor een feestje, ook elders in het land! Festileaks tipt de 8 gaafste festivals waar je een pilsje kan heffen op ons verjarend staatshoofd.

Heb je geen zin in koekhappen? En wil je die traditionele plaatselijke rommelmarkt ook wel een keertje skippen? Ga dan naar een festival! We zetten 8 feesten op 26 en 27 april voor je op een rij. Zo heb je de keuze uit zeer grote evenementen als Kingsland en 538 Koningsdag, maar ook de iets kleinere festivals wekken ongetwijfeld jouw interesse.

1. Oranjekoorts (Delft)

Oranjekoorts vindt plaats op vrijdag 26 april in Leiden. Je kunt de hele avond vanaf 18u dansen op de muziek van Lange Frans, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Wesley Broens en nog veel meer.

2. Coen & Sander’s Koningsnacht Spektakel (Zwolle)

Tijdens het Coen & Sanders’s Koningsnacht Spektakel zing je mee met de beste Nederlandse zangers. Onder meer Glennis Grace, Lee Towers, Wolter Kroes en Stef Ekkel zetten de microfoon voor hun mond. Het Hollandse feest barst los om 19u in Zwolle.

3. Kingsland Festival (Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Rotterdam, Twente)

Kingsland is ongetwijfeld het grootste feest op Koningsdag. Met muziek van onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Headhunterzz en Afrojack zijn alle grote namen binnen de DJ-wereld wel aanwezig. Het festival wordt dit jaar georganiseerd op liefst vijf locaties: Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Rotterdam en Oldenzaal. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

4. Verknipt x Nachtcollege Kingsnight Special (Utrecht)

Voor de echte nachtbrakers onder ons vindt in Utrecht de Kingsnight Special van Verknipt en Nachtcollege plaats. Tussen 22u en 07u word je verpletterd door de beste house & techno van DJ’s als Relativ en Airod.

5. 538 Koningsdag (Breda)

In het Noord-Brabantse Breda kom je aan je trekken als je een allround muzieksmaak hebt. Voor de feestbeesten komt Snollebollekes opdraven en voor de mensen die liever wat meer gitaren hebben kun je terecht bij Di-Rect. Verder biedt 538 Koningsdag nog een podium aan acts als Maan, Lucas & Steve en Davina Michelle. Ga voor meer informatie naar de website.

6. Kingsworld (Den Haag)

Kingsworld is een spiksplinternieuw festival in Den Haag. Met onder andere Dave Roelvink, Maan, Vunzige Deuntjes Soundsystem en DJ The Darkraver wordt het gegarandeerd een gekkenhuis!

7. SLAM! Koningsdag (Alkmaar)

Er wordt ook gedacht aan de mensen in Noord-Holland. Tijdens SLAM! Koningsdag in Alkmaar ga je los op de beats van onder meer Lost Frequencies, Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve en La Fuente. Check de website voor meer informatie.

8. Kralingse Bos Festival (Rotterdam)

De Jeugd van Tegenwoordig
Foto: Don Crusio/Festileaks

In Rotterdam is het op Koningsdag genieten geblazen bij het Kralingse Bos Festival. Met De Jeugd van Tegenwoordig, Merol en zelfs cabaretier Najib Amhali kan jouw dag niet meer stuk. Ga voor meer informatie naar de website.

538Koningsdag Logo

538Koningsdag 2022

Locatie
Nederland
Breda, Nederland
Datum 27 april 2022
Line-up
Afrojack
Flemming
Joel Corry
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel