Ed Sheeran komt in juli met nieuw album

Ed Sheeran

Ed Sheeran komt met een opvolger van zijn succesalbum Divide. De rossige zanger heeft daarnaast de eerste single van de aankomende plaat uitgebracht.

Het album, waar onder andere samenwerkingen met Justin Bieber en Chance The Rapper op terug zijn te vinden, komt uit op 12 juli. Het album kent in totaal 15 nieuwe nummers waarop Sheeran op ieder nummer samenwerkt met een andere artiest.

Het nieuwe album heet No.6 Collaboration Project en ontstond tijdens de laatste tournee die Ed Sheeran deed. Met die tournee speelde de singer-songwriter tweemaal in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA en gaf hij een optreden op het festivalterrein van Werchter.

Voor deze zomer staan er helaas nog geen optredens in Nederland gepland. Fans die Ed alsnog live willen zien kunnen hun wens tijdens Sziget in vervulling laten gaan. De zanger geeft op 7 augustus een optreden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Ed Sheeran

Foto: Ben Watts

Ed Sheeran is misschien wel de grootste popster van het moment. In 2011 brak de zanger door met de hit ‘The A Team’. Sindsdien is hij een graag geziene gast op festivals. 

In 2016 had Sheeran het echter gehad met touren en het werd een jaar stil rondom zijn persoon. Toch kwam hij in 2017 sterker dan ooit terug met zijn laatste album Divide. Sinds die release is hij niet van de radio te slaan en tourt hij veel. Dit jaar speelt de popster onder andere op Sziget. Ook komt over een paar maanden zijn nieuwe album uit.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam