Wijnbar De Wijnfontein maakt Central Park 2019 nog specialer

Bron: Job Wierikx / Festileaks

Het festivalseizoen is nu echt van start gegaan. Voor veel mensen staat een festival gelijk aan een biertje drinken. Maar Central Park bewijst dat ook wijn thuishoort op de festivalweide.

Central Park 2019 had dit jaar een erg mooie line-up. Zo waren onder meer Kaiser Chiefs, De Jeugd van Tegenwoordig, Bløf en Racoon te zien in het Utrechtse Strijkviertel. Maar niet alleen de muzikale line-up trekt mensen naar dit gezellige festival.

Zo is er ook een zeer gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Tosti’s, nacho’s, borrelplankjes: het kan allemaal hier in Utrecht. Wat het meest opvalt is echter ‘De Wijnfontein’, de unieke wijnbar van het festival.

De Wijnfontein

aanbod van wijn op Central Park

De naam zegt het al, bij De Wijnfontein kun je terecht voor de lekkerste wijnen. Daarnaast staat er ook nog een echte fontein op het dak. Je hebt de keuze uit negen verschillende soorten. Heb je nou geen idee wat je lekker vindt? Dan staan er echte sommeliers achter de bar om je daar bij te helpen.

”We proberen de bezoekers zo goed mogelijk te helpen bij hun keuze. Veel mensen weten namelijk niet welke wijn ze lekker vinden. Daarom staan wij hier voor advies. Het is echt leuk om eens op een festival te staan. Dat is weer eens wat anders”, aldus één van de sommeliers.

Veel bezoekers zijn ook blij met de bar. Het is er dan ook de gehele dag druk. ”Ik houd zelf niet zo van bier en ben dus blij dat ze hier op Central Park ook een wijnbar hebben”, vertelt een enthousiaste bezoeker. “Vaak is de wijn op festivals eigenlijk ook niet te drinken, maar hier smaakt het echt top. Daar kunnen andere festivals een voorbeeld aan nemen.”

Central Park 2019

Fotografie © JoniIsraeli.com

Na twee succesvolle edities vond Central Park Festival in 2019 opnieuw plaats. Het festival werd gehouden op de Grasweide in Strijkviertel Utrecht op zaterdag 25 mei. Onder andere Kaiser Chiefs, De Jeugd van Tegenwoordig en Racoon zijn op het festival te zien. Vorig jaar stonden onder meer Kensington en Anouk op de planken. Meer informatie is te vinden op de website van Central Park.

Was jij aanwezig op het festival? Laat dan hieronder weten hoe het was!

[award poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”central-park”]