Chance The Rapper cancelt onder meer North Sea Jazz

Chance The Rapper

Chance The Rapper annuleert een groot deel van zijn Europese tournee. Shows op North Sea Jazz, Roskilde, Lollapalooza Stockholm en Splash! Festival gaan niet door.

De Amerikaanse rapper is vandaag van veel Europese festivalaffiches verdwenen. Alleen zijn optreden op het Londense Lovebox Festival gaat tot op heden nog gewoon door. Waarom Chance zijn optredens heeft geannuleerd is vooralsnog onduidelijk. De rapper heeft zelf nog niks over de gecancelde shows op zijn kanalen staan.

De gedupeerde festivals hebben snel gehandeld en inmiddels vervanging geregeld. North Sea Jazz strikt Jorja Smith, terwijl Roskilde met Wu-Tang Clan op de proppen komt. Lollapalooza Stockholm gaat voor de Zuid-Amerikaanse J Balvin, terwijl het Duitse Splash! Festival Schoolboy Q en Skepta er op het affiche bijtekend.

Chance The Rapper

Chancelor Jonathan Bennett, oftewel Chance The Rapper, is een hiphop-artiest uit Chicago. De Amerikaan begon zijn verovering van de wereld in 2013. In dat jaar kwam zijn tweede mixtape Acid Rap uit. Twee jaar geleden stoomde hij door naar de wereldtop met zijn derde mixtape Coloring Book. Die plaat werd zo goed ontvangen dat de rapper maar liefst drie Grammy’s won, waaronder de Grammy voor beste rap-album.

North Sea Jazz 2019

North Sea Jazz 2019 vindt plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli in Rotterdam. Het festival is het grootste indoor jazzfestival van de wereld. North Sea Jazz weet dan ook ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Dit jaar zijn onder andere Rag’n’Bone Man, Toto, Ms. Lauryn Hill en Young Gun Silver Fox aangekondigd. Ook Jorja Smith treedt op: zij is de vervanger van Chance The Rapper.

De kaartverkoop gaat zoals ieder jaar erg hard: vrijwel alle tickets zijn al verkocht. Voor meer informatie kun je de festivalwebsite raadplegen.

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2024

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen