Rag’n’Bone Man, Toto en Chance The Rapper onder eerste namen North Sea Jazz 2019

ragnbone

Trouwe luisteraars van NPO Radio 2 waren al op de hoogte: de eerste namen voor North Sea Jazz 2019 zijn bekend. Onder hen bevinden zich Rag’n’Bone Man, Toto en Chance The Rapper. 

In het radioprogramma ‘Aan De Slag’ werd een flinke hoeveelheid acts voor het populaire jazzfestival prijsgegeven. Niet lang daarna bevestigde de organisatie nog veel meer. Naast de bovengenoemde acts betreden onder meer Janelle Monáe, Joe Jackson en Jonathan Jeremiah het podium in Rotterdam.

Eerder op de dag kondigde zanger Andy Platts van Young Gun Silver Fox de komst van zijn band naar North Sea Jazz al aan in ‘Jan-Willem Start Op’. De fragmenten zijn terug te luisteren op de website van de radiozender. We zetten alle bevestigde namen voor je op een rij:

Vrijdag 12 juli:

 • Rag’n’Bone Man
 • Bob Reynolds Group
 • Burt Bacharach
 • Christian Sands Trio
 • Chucho Valdés
 • Jazz Batá
 • Diana Krall
 • Jacob Banks
 • John Zorn’s Bagatelles Marathon
 • Lawrence
 • Orquesta Akokán
 • The Internet

Zaterdag 13 juli:

 • Toto
 • Jonathan Jeremiah
 • Jamie Cullum
 • MY BABY
 • Bobo Stenson Trio
 • Danilo Perez
 • Avishai Cohen (trumpet)
 • Chris Potter Quintet
 • Marc Broussard
 • Masego
 • Michel Camilo Quartet & New Cool Collective Horns
 • The War and Treaty
 • ZAZ

Zondag 14 juli:

 • Chance The Rapper
 • Janelle Monáe
 • Kamasi Washington
 • Young Gun Silver Fox
 • Abdullah Ibrahim & Ekaya
 • Ambrose Akinmusire Origami Harvest
 • Bobby McFerrin ‘Gimme 5’
 • H.E.R.
 • Joshua Redman
 • Still Dreaming
 • Ms. Lauryn Hill
 • Shai Maestro

Is jouw interesse gewekt door de bovenstaande acts? Let dan goed op: de kaartverkoop voor de losse dagtickets start namelijk al aanstaande vrijdag 1 februari. Aangezien alle weekendtickets al vergeven zijn, is dit nog de enige kans om het evenement bij te wonen.

Rag’n’Bone Man

Rag'n'Bone Man
Foto: Saskia Bosch (Pinkpop 2017)

Rory Graham, de echte naam van Rag’n’Bone Man, is al vanaf 2010 actief in de muziek. Zijn doorbraak liet echter nog zes jaar op zich wachten. In 2016 behaalde de Brit de gouden status met zijn hit ‘Human’. Een jaar later kwam de volgende hit, ‘Skin’, uit en inmiddels is de zanger niet meer van de festivals weg te denken. Zo was hij in in 2017 te vinden op Rock Werchter en stond hij afgelopen jaar op Lowlands. Ook dit jaar is de zanger weer te zien op verscheidene Europese festivals.

North Sea Jazz 2019

North Sea Jazz 2019 vindt plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli, in Rotterdam. Het festival is het grootste indoor jazzfestival van de wereld. North Sea Jazz weet dan ook ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Dit jaar zijn onder andere Rag’n’Bone Man, Toto en Young Gun Silver Fox aangekondigd. De kaartverkoop gaat zoals ieder jaar erg hard: alle weekendtickets voor het evenement al uitverkocht. Tickets voor de losse dagen gaan op 1 februari in de verkoop, deze kosten je € 95,-.Voor meer informatie kun je de website van het festival raadplegen.

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Line-up
Lizzo
Stormzy
Van Morrison
Tickets Kopen