Festivalconcert: Underworld op Pinkpop 1999

947
Underworld
Foto: Underworld at Paaspop 2016 - Mike Breeuwer @ Flickfeeder

Je hebt artiesten waar je bij kan heupwiegen, je hebt bands waarbij je kan springen en je hebt acts waar je heerlijk op kan dansen. Bij Underworld kan het allemaal. De band staat al sinds zijn formatie in 1980 garant voor energieke shows en aanstekelijke nummers. Bekijk hier de set die ze in 1999 gaven op Pinkpop en warm vast op voor Down The Rabbit Hole en Rock Werchter!

Na een blik op de setlist kan je het je bijna niet voorstellen dat het trio dik een uur speelt. Toch krijgt Underworld het voor elkaar om met maar zeven nummers een volledige set te vullen. Bang zijn dat de nummers saai en langgerekt aan gaan voelen, is echter niet aan de orde. Met ophitsende beats en toffe effecten zet de band een meeslepende show neer. Karl Hyde en Rick Smith gaan zelf helemaal los op het podium en het publiek danst enthousiast met ze mee. Dit optreden zorgt er geheid voor dat je hierna jezelf al ziet dansen op de weide van Down The Rabbit Hole of Rock Werchter!

Underworld

Underworld

Underworld is de gedroomde headliner van elke willekeurige rave. Het Britse duo heeft al meer dan 25 jaar grote invloed op de elektronische muziek en mag zich daarmee bij de grootste dance-legendes scharen. In 2016 bracht het tweetal nog een nieuwe plaat uit, genaamd Barbara, Barbara, We Face A Shining Future. De daaruit volgende liveshow werd zoals gewoonlijk weer met luid gejuich van verschillende critici ontvangen. Komend jaar staan ze ook weer in Nederland op de planken tijdens Down The Rabbit Hole!

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

In 2019 is het festival alweer toe aan zijn zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account.

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.