Release Day: nieuwe albums van o.a. Bruce Springsteen, Bastille en Kate Tempest

Bastille 2018

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste albumreleases voor je op een rijtje. Deze week richten we de spotlight op nieuwe albums van onder meer Bruce Springsteen en Bastille.

Artiesten gaan niet vaak zomaar op tour, maar doen dat ter promotie van nieuw materiaal. Benieuwd naar nieuwe toevoegingen in de festival setlists? Lees vooral verder!

Western Stars – Bruce Springsteen

Bruce Springsteen heeft na zijn ‘On Broadway’ tour zeker niet stilgezeten: slechts een half jaar na de tour ligt er al een nieuwe plaat van The Boss in de schappen. Met Western Stars heeft de beste man inmiddels al negentien(!) albums op zak.

Met de plaat over ‘Loners in The Dusty West’ waan je je even terug in de jaren ’60. Niet gek, want Springsteen noemt de werken van Glen Campbell en Jimmy Webb uit die tijd dan ook als voorbeeld voor het album.

Doom Days – Bastille

Afgelopen weekend hebben we op Pinkpop al het een en ander kunnen horen van het nieuwe album van Bastille, maar nu is de opvolger van Wild World er toch écht.

Na de vorige, politiek beladen plaat, gooit de band het dit keer over een andere boeg: Doom Days omschrijft het verliezen van jezelf in anderen die je liefhebt. De plaat is naar eigen zeggen een ‘apocalyptic house party’, dat wat meer upbeat nummers bevat dan eerdere albums.

Black Star Dancing – Noel Gallagher’s High Flying Birds

albums - black star dancing

Twee jaar na zijn laatste album, Who Built The Moon?, komt Noel Gallagher met een gloednieuwe EP: Black Star Dancing. De EP bevat een eerder uitgebrachte, gelijknamige single en nog twee andere tracks: ‘Rattling Rose’ en ‘Sail On’. Ook staat er een remix op, genaamd ‘Reflex’.

Volgens Noel komen de invloeden van David Bowie, INXS, U2, Queen, InDeep en ZZ Top terug in de tracks. De songs zijn divers dus, en hebben een meer funky sound dan we gewend zijn van Gallagher.

The Book of Traps and Lessons – Kate Tempest

album - the book of traps and lessons

Voor haar derde album, opvolger van Let Them Eat Chaos, werkte Kate Tempest samen met de legendarische producer Rock Rubin. Het resultaat: The Book of Traps and Lessons, dat vandaag in de schappen ligt.

De poëtische teksten van Tempest lopen van politiek tot liefde en van de maatschappij tot haat. Ze worden zo gebracht dat ze je woord voor woord vast blijven houden en voor iedereen verschillend interpreteerbaar zijn.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.