Release Day: nieuwe albums van The Black Keys, Kylie Minogue en Woodstock

436
the black keys

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albumreleases voor je op een rijtje. Deze week zetten we de spotlight op een act van Rock Werchter, het Woodstock jubileumalbum en een band die we maar al te graag zien terugkeren naar de festivalweide.

Artiesten gaan vaak niet zomaar op tour, maar doen dat ter promotie van nieuw materiaal. Benieuwd naar nieuwe toevoegingen in de festival setlists? Lees vooral verder!

Let’s Rock – The Black Keys

Album: The Black Keys - Let's Rock

Na de release van Turn Blue was het lange tijd stil rondom The Black Keys, maar die tijden zijn nu – gelukkig – voorbij. Volgens het rock duo is Let’s Rock een eerbetoon aan de elektrische gitaar. Mede hierdoor is ervoor gekozen het album live op te nemen en de iconische keyboard sounds buitenboord te laten. En die lugubere elektrische stoel op de hoes? Die staat centraal voor de inspiratie van het album; Edmund Zagorksi, die vlak voor zijn executie nog éénmaal “Let’s Rock” uitschreeuwde.

In hoeverre dit nieuwe album de setlist gaat beïnvloeden, is nog niet bekend. Los van de albumtour had The Black Keys één festivaloptreden op de planning staan: Woodstock 2019. Echter moest de band deze felbegeerde gig annuleren in verband een fout in de planning.

Back to the Garden – het beste van 50 jaar Woodstock

Album: Woodstock - Back to the Garden

Wat we wel van Woodstock mogen verwachten: 38 cd’s en 432 tracks – waarvan er 267 nog niet eerder het licht hebben gezien. Deze gigantische collectie wordt vandaag uitgebracht ter viering van 50 jaar Woodstock. Logische wijs vind je hierop enkel artiesten terug die op het festival hebben gestaan, waaronder: Grateful Dead, Jimi Hendrix, Santana en The Who. Voor de échte verzamelaars is er ook een LP collectie aanwezig.

Van 16 tot en met 18 augustus staat de felbegeerde revive van het festival gepland. Maar of dit doorgaat, dat is nog de vraag. Na het verliezen van de hoofdinvesteerder en zelfs de locatie, blijft de organisatie volhouden dat het festival doorgaat. Alles over deze Woodstock-soap check je in onze Festivalpodcast.

Step Back In Time – Kylie Minogue

Album: Kylie Minogue - Step Back In Time

Over tributes gesprokes. Ook Kylie Monigue maakt er op deze zonnige vrijdag grof gebruik van. Na de release Kylie’s Greatest Hits maakt ze met de album opnieuw een tijdsprong door haar succesjaren. Je treft onder meer ‘Cant Get You Out Of My Head’, ‘Spinning Around’ en haar nieuwe single ‘New York City’. Dit laatste nummer schreef ze speciaal voor de release van Step Back In Time, wat daarmee het enige nieuwe geluid is wat je tussen alle meezingers tegenkomt.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.

Fan van Oost-Europese festivals tot aan sneakers, en de Koreaanse cultuur tot beleggen. Een goed circus aan interesses dus. En qua muziek? O.a. EDEN, Jeremy Zucker en Oh Wonder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.