Toto vervangt Snow Patrol op Bospop 2019

2052
Photo by Simon Lipman (2018)

Vervelend nieuws voor de fans van Snow Patrol. De band heeft de gehele tour geannuleerd door serieuze nekklachten van gitarist en pianist Johnny McDaid. De organisatie maakt meteen bekend dat Toto de vervangende headliner van de vrijdag is.

Het gehele statement van Snow Patrol kun je vinden op de website van Bospop. In hoofdlijnen komt het erop neer dat bandlid McDaid onmiddellijk behandeld moet worden aan zijn nekklachten, waardoor hij niet kan optreden. Om dit gemis op te vangen heeft de band twee invallers nodig en dit blijkt helaas niet mogelijk.

De eerste dag van het festival, die voor het eerst een voltallige festivaldag beslaat, wordt na het uitvallen van Snow Patrol gedragen door Toto. Deze legendarische band rond zanger Steve Lukather kun je kennen van hits als ‘Africa’, ‘Hold The Line’, ‘Pamela’ en ‘Rosanna’.

Toto

Toto is een legendarische rockband uit Los Angeles. De zevenkoppige formatie ken je ongetwijfeld van haar vele wereldhits. Zo zijn onder meer ‘Africa’, ‘Hold The Line’, ‘Pamela’ en ‘Rosanna’ te vinden op het rijke repertoire van de Amerikanen. Het meest recente album XIV stamt uit 2015.

Bospop 2019

Bospop met onder meer Toto dit jaar
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Weert. Het festivalterrein bestaat uit twee podia, een gezellige camping, een 24-uurstent, de Café Area en een sfeervolle festivalmarkt. Dit jaar staan onder andere Sting, Snow Patrol, Skunk Anansie en Level 42 op de Weertse bodem. Check de website van het festival voor meer informatie. Via dit kanaal kun je ook je tickets kopen.

Benieuwd wat de bezoekers van de 2018-editie vonden? Lees er alles over in het Festivalrapport.

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.