Deze 5 Nederlandse acts zijn must-sees op Sziget 2019

DeWolff
Foto: DeWolff at Paaspop 2016 – Artur Lazar @ Flickfeeder

Nog een weekje en dan is het weer tijd voor het festivals der festivals: Sziget 2019. Met een gevarieerde line-up in muziek, dans en nog veel meer wordt ons kleine kikkerlandje niet over geslagen op het affiche. Deze 5 Nederlandse acts moet jij niet overslaan op Sziget 2019!

Circa 1400 kilometer van onze hoofdstad vind Sziget plaats, in Budapest. Artiesten over de hele wereld, ruim 75 landen (!), reizen af naar de hoofdstad van Hongarije om podia in vlam te zetten, publiek te laten springen of de hele nacht door te laten dansen. Maar welke acts uit Nederland mag je nu niet overslaan tussen het wereldwijde geweld?

Colin Benders

Colin Benders, wellicht beter bekend als Kyteman, heeft zijn trompet voorlopig begraven en staat zaterdag 10 augustus op de Mastercard Stage by A38 met modulaire synthesizers. Bedolven onder de kabels en knoppen creëert de artiest een hypnose waar je in verdwaald raakt. De soundmogelijkheden zijn onbeperkt, net zoals Colin Benders.

DeWolff

Waan jezelf in de 60s met de Limburgse mannen van DeWolff. Met het kersvers nieuwe live album, Live & Outta Sight II, laat de psychedelic bluesrock band uit het zuiden wederom zien waarom je ze een keer gezien moet hebben. Pak je kans en ”rock your sock off” op 8 augustus op de Telekom Volt Festival Stage op Sziget 2019!

Martin Garrix

Op muzikaalgebied is Nederland misschien niet een gigantische wereldmacht, op één genre na: Electro. Armin van Buuren, Afrojack, Hardwell en uiteraard Martin Garrix behoren tot de crème de la crème van de top DJs wereldwijd. Het is natuurlijk geen wonder dat Martin Garrix als dagafsluiter van vrijdag 9 augustus op de mainstage van Sziget 2019 staat.

The Hillbilly Moonshiners

The Hillbilly Moonshiners staan niet voor de eerste keer op de planken in Budapest, maar wel met hun nieuwe concept: The Hillbilly Moonshiners play Mumford & Sons. Bluegrass covers van onder andere Bon Jovi, Beyoncé en Michael Jackson worden aan de kant geschoven en verplaats met, je raadt het vast, Mumford & Sons. Op zaterdag 10 augustus zullen de YouTube Music Tribute Stage voorzien van een hoop gezang en veel banjo!

Naaz

In haar jeugd werd ze beperkt in het maken van muziek, maar daar gaat op het Island of Freedom niets meer van te zien zijn. Naaz is in razend tempo populair geworden met haar minimalistische popmuziek. Haar natuurlijke sounds zullen op vrijdag 8 augustus zweven over de IBIS Presents Europe stage.

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Kun je niet wachten of wil je het beste voorbereid zijn? Check dat hieronder onze Spotify Playlist van Sziget 2019!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen