Festileaks Tipt: 10 festival must-haves voor Down The Rabbit Hole 2019

5087
Festival Paklijst
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Down The Rabbit Hole opent donderdag alweer zijn deuren voor de zesde keer! Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar komt het muzikaal wel helemaal goed met jou dit weekend. Maar welke items mag je nou echt niet vergeten mee te nemen naar het festival?

In onze handige Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een roze heuptasje, maar ook powerbanks en luchtbedden staan erop. De onderstaande 10 items maken jouw ervaring op Down The Rabbit Hole nóg relaxter.

1. PimXL Partytent 3×3 meter – € 35,-

Je gaat naar Down The Rabbit Hole dus moet het wel een groot feest worden, ook op de camping. Een partytent is daarom onmisbaar om gezellig een biertje te kunnen drinken met vrienden en de – nu nog – onbekende buren!

2. Quechua Kookset, 1,6l – € 14,99

Natuurlijk, je kunt de ochtenden gewoon starten met een lekker biertje, maar als je toch wat wilt eten, is het toch wel heel erg makkelijk om je eigen kooksetje bij je te hebben. Dan blijf je namelijk niet beperkt tot het wegwerken van chips en noten, want je kan dan ook heerlijke knakworstjes bereiden!

3. Ralka Poncho – Blauw – One size – €24,95

Een poncho is handig voor het wisselvallige weer op Down The Rabbit Hole! Als je een herbruikbare koopt, kun je deze makkelijk opvouwen en in je broekzak doen als je hem niet nodig hebt. Beter dan maar plastic poncho’s blijven kopen die na één keer dragen kapot zijn, en nog goed voor het milieu ook.

4. ERRO Steekwagen max. 70kg – € 31,50

Loop je ook altijd te struggelen om al jouw spullen de camping op te krijgen? Dan is een steekwagen geen overbodige luxe. Met deze vriend heb jij al jouw spullen heel gemakkelijk verplaatst en kan je lekker om medefestivalgangers lachen die lopen te zwoegen met tenten en koffers. Leedvermaak is immers het beste vermaak.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. Bluetooth speaker JBL Charge 3 Stealth – € 99,-

Wat is er nou fijner om ‘s ochtends een heerlijk muziekje op te kunnen zetten? Het geluid uit een telefoon is natuurlijk niet je-van-het, en om nou met oortjes te gaan zitten aan de ontbijttafel is ook weer zo ongezellig. Met een bluetooth speaker kun je meteen iedereen laten meegenieten van de klanken van Thom Yorke of Janelle Monaé! Om je op weg te helpen hebben we 10 goede bluetooth speakers voor je op een rijtje gezet.

6. Nijntjes Lichtjesslinger, 10 LED-lampjes – € 19,95

Aan het begin heb je al jouw partytent uitgezocht, maar ‘s nachts kun je natuurlijk geen hand voor ogen zien. Met deze indrukwekkende LED-verlichting kun je altijd zien waar je je biertje nou ook alweer had neergelegd. Een absolute must-have dus!

7. Thunderplugs Pro filters 18dB en 26dB – € 17,95

Tijdens Down The Rabbit Hole probeer je natuurlijk zoveel mogelijk bands te zien. Maar je wil natuurlijk niet dat je maandag wakker wordt met een vreselijke piep in je oren, of nog veel erger. Het is daarom essentieel dat je goede gehoorbescherming meeneemt het terrein op! En ideaal: als je de Thunderplugs van Bananaz vandaag besteld, heb je ze morgen al in huis!

8. Powerbank Fresh ‘n Rebel 18.000 mAh – € 49,99

Je staat te genieten van een toffe act en wil even een videootje maken om je vrienden laten zien hoe vet jij het hebt op het festival. Maar tot je grote schrik blijkt je telefoon alweer leeg te zijn. Hoe dit op te lossen? Met een powerbank! Als je voor een goede wilt gaan, is dit een van je beste opties. Je kunt hiermee namelijk tot zo’n 9 à 10 keer een toestel van een volle accu voorzien. Als je hem deelt met een vriend heb je dus allebei een heel weekend een volledig opgeladen telefoon. We hebben voor jou nog veel meer powerbanks uitgezocht. Kies hier ook vooral jouw favoriet uit.

9. Tentharingen voor harde bodem – 6 stuks voor € 8,99

Je weet nooit zeker welk weer het is op een festival. De standaard haringen zijn misschien goed voor een normale grond, maar wat als het heel hard regent of juist heel erg uitgedroogd? Zorg ervoor dat je voor alle weersomstandigheden voldoende haringen meeneemt. Er is op een camping niks ergers dan een tent die de lucht in vliegt omdat je de haringen niet goed in de grond hebt kunnen slaan!

10. Masker La Casa de Papel – € 8,69

Het is vanzelfsprekend dat je voldoende kleding meeneemt naar Down The Rabbit Hole. Maar wat kun je nog meer doen om ècht op te vallen? Schaf een supervet masker aan! Je maakt dan een heel goede kans om op de schermen te komen tijdens een optreden.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 campingitems? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Down The Rabbit Hole 2019!

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Festileaks

In 2019 is Down The Rabbit Hole alweer toe aan zijn zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account.

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.