5 dingen die we verwachten van Editors op Down The Rabbit Hole 2019

1205
Editors - Tom Smith
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het festivalseizoen is in volle gang en de hoogtepunten volgen elkaar in hoog tempo op. We zijn nog maar net op adem gekomen van Rock Werchter, maar de volgende klapper staat alweer voor de deur: Down The Rabbit Hole. Daar gaan we onder andere genieten van Editors. Wij blikken alvast vooruit en kijken wat we kunnen verwachten van hun show.

Je hebt goede festivalbands en je hebt bands die gemaakt lijken voor de festivals. Editors behoort zonder twijfel tot die tweede categorie. Dit jaar brengen Tom Smith en z’n band hun jarenlange ervaring mee naar het grootste podium van Down The Rabbit Hole. Op vrijdag 5 juli zullen de mannen rond 23:30 de Hotot betreden. Dit zijn de 5 dingen die we van hun show verwachten.

1. Een echte festival-setlist

Vorig jaar bracht Editors Violence uit, maar laat de band hun setlist daardoor domineren? Nee hoor, ze hebben een geweldige mix gevonden van nieuwe nummers en oude hits. Zo vinden we naast ‘Hallelujah (So Low)’ en ‘Magazine’ ook festival anthems zoals ‘Papillon’, ‘The Racing Rats’ en ‘Smokers Outside The Hospital Door’. Wij kunnen ze in ieder geval niet vaak genoeg horen!

2. Nieuw materiaal

Wie oplet, ziet dat de show werd afgesloten met ‘Frankenstein’. De nieuwste Editors track kwam op 20 juni uit: precies op tijd voor het festivalseizoen. De single wordt dan ook enthousiast toegevoegd aan de setlist en krijgt zelfs de eer van closer. De kans in dus groot dat we ‘Frankenstein’ ook op Down The Rabbit Hole zullen horen. Leer die lyrics maar alvast uit je hoofd!

3. Een volledige lichtshow

Sinds vorig jaar is de Hotot een open podium, waardoor de lichtshows een groot deel van de dag een kleinere rol spelen. Gelukkig begint Editors pas om 23:30. De mannen zullen de eerste nacht van Down The Rabbit Hole 2019 dan ook ongetwijfeld inluiden met een dikke lichtshow. Editors staat misschien niet bekend om hun spectaculaire lichtshows, maar als één van de weinige bands die in het donker op de Hotot staan zal het zeker imponeren.

4. Tom Smith’s geweldige stage performance

Editors draait al even mee in het festivalcircuit en zo ook leadzanger Tom Smith. Wanneer Smith het podium betreed is het pas echt een festivalshow. De volwassenheid en ervaring spat er vanaf, zonder dat hij z’n kindse enthousiasme verliest. Voorzien van iets meer haar (op hoofd én gezicht) is de gedroomde leadzanger weer klaar voor de zomer. Klaar om te zwijmelen?

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. Staan op die piano!

Een goede frontman heeft een goede move nodig, zo ook Tom Smith. De leadzanger van Editors zit regelmatig achter zijn piano of keyboard, maar doet er ook nog andere dingen mee. Erop staan bijvoorbeeld. De frontman neemt bijna elke show wel de mogelijkheid om tot een letterlijk hoogtepunt te komen. Zal het op Down The Rabbit Hole ook weer raak zijn?

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

In 2019 is Down The Rabbit Hole alweer toe aan zijn zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.