5 dingen die we verwachten van Underworld op Down The Rabbit Hole 2019

878
Photo: Ben Houdijk

Down The Rabbit Hole 2019 staat voor de deur en wij kunnen niet wachten! Daarom blikken we alvast vooruit op één van de headliners: Underworld. Wat kunnen we allemaal van deze festivalveteranen verwachten? Wij nemen hun show onder de loep.

Down The Rabbit Hole is bij uitstek een festival om je nieuwe favoriete artiest te ontdekken, maar er is ook meer dan genoeg ruimte voor gevestigde namen. Zo staan de veteranen van Underworld zaterdag 6 juli om 23:45 op de planken van de Hotot. Dit is wat wij van de nu al legendarische show verwachten.

1. Een uiterst dansbare setlist

Een setlist van Underworld kan natuurlijk niets anders dan dansbaar zijn. Ook op hun huidige tour trekt het Britse duo weer alles uit de kast. De 15 nummers van de set zijn verspreid over maar liefst negen projecten. Er zit dus echt voor iedere fan wat wils tussen. Of je nu van het oude of het nieuwe werk bent, bij Underworld sta je ruim een uur te dansen, springen en raven.

2. Nieuwe nummers

Ja, zelfs fans van het nieuwe materiaal worden op hun wenken bediend. Tijdens het optreden op Rock Werchter liet het duo twee nieuwe tracks horen: ‘Soniamode’ en ‘Listen to Their No’. Beide zijn onderdeel van het ambitieuze DRIFT-project, waarin Underworld een jaar lang elke donderdag nieuw materiaal (film, muziek of tekst) uitbracht. Hoewel het relatief onbekende tracks zijn, komen ze live uitstekend uit de verf. Zullen we ze ook over de Groende Heuvels horen galmen?

3. Lasers, lasers en nog meer lasers

Zeg je Underworld, dan zeg je lasers. Of ze nu voor een select publiek onder het Rijksmuseum spelen of een festivalweide domineren: ze nemen altijd hun lasers mee. Bij elk nummer wordt het publiek opnieuw overdonderd door nieuwe kleuren, patronen en bewegingen van de lichten. In combinatie met deze lichtshow neemt Underworld je mee naar hogere muzikale sferen.

4. Een uitzinnige Karl Hyde

Underworld
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het publiek is niet de enige die uit z’n dak gaat tijdens een show van Underworld, ook zanger Karl Hyde kan z’n enthousiasme moeilijk bedwingen. Wanneer je tussen de lasers door een glim van Hyde opvangt zul je een glunderende zanger zien die al ruim 25 jaar de tijd van zijn leven lijkt te hebben. En het werkt aanstekelijk! Probeer maar eens niet uit je plaat te gaan, terwijl Hyde z’n handen in de lucht gooit.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. Afsluiten met de ultieme dansplaat: ‘Born Slippy’

Wanneer de eerste tonen van ‘Rez’ ingezet worden, weet je dat het einde nadert. Maar waag het niet om eerder weg te lopen om de drukte voor te zijn: the best is yet to come. ‘Rez’ vloeit over in ‘Cowgirl’, waarna de synthesizers opbouwen naar het hoogtepunt van de set: het legendarische ‘Born Slippy’. Nog één keer helemaal los gaan met Underworld, nog één keer de lichten, nog één keer de euforie. Een betere inleiding van de nacht kunnen we ons niet voorstellen.

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

In 2019 is Down The Rabbit Hole alweer toe aan zijn zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.