De 10 meest Instagrammable locaties van Electric Castle 2019

Foto: Electric Castle 2017

Tegenwoordig zijn festivals, naast een leuke beleving en toffe acts, ook ideaal om je Insta mee te pimpen. Op Electric Castle is dit concept echter heel ver doorgevoerd. Met vele originele locaties en toffe hangouts blijf je maar poseren. Dit zijn de meest instagrammable plekken op Electric Castle!

1. Het billboard

https://www.instagram.com/p/B0gpKRRIu8Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Pal tegenover de ingang van Electric Castle staat een grote stijger, waar gedurende het festival verschillende boodschappen op verschijnen. De boodschappen kunnen bezoekers zelf opsturen via de EC app, met af en toe hilarische zinnen als gevolg. Samen met zijn ideale locatie is het billboard daardoor een geliefde insta-spot.

2. Vele lichtjes in de Huawei-lounge

https://www.instagram.com/p/B0OhaI4IQPI/?utm_source=ig_web_copy_link

Niets zegt ‘ik heb het gezellig’ zo goed als een grote verzameling lichtjes. Als een enorm kerstbos verlicht de Huawei-lounge de achterkant van het kasteel. Je kan hier niet alleen een beetje slaap inhalen als je telefoon oplaadt, maar ook leuke kiekjes schieten van jezelf en je vrienden terwijl je op een feestelijke manier door honderden ledjes wordt verlicht.

3. Het reuzenrad is reuze

https://www.instagram.com/p/B0NmeLlgTs-/?utm_source=ig_web_copy_link

Het fel verlichte reuzenrad is een favorietje onder de artsy instagrammers. Door de vele kunstige lichten die in vele patronen die de kermisattractie verlichten, kan het reuzenrad een waardevolle toevoeging zijn voor je instafeed. Je moet alleen wel snel zijn, want hoewel hij niet snel draait, gaan de lichten als een malle.

4. Praten met God

https://www.instagram.com/p/B0IqvEICw9j/

De mens heeft altijd al een speciaal plekje in het hart van de Heer gehad. Op Electric Castle is er dan ook een speciaal plekje voor Hem ingericht. Hier kan iedereen zijn hart luchten, of gewoon even babbelen over het weer. Maar praten met God doe je niet iedere dag, dus dat moet wel vastgelegd worden!

5. The Electric Castle

https://www.instagram.com/p/B5jDSpslry3/?utm_source=ig_web_copy_link

Electric Castle doet haar naam eer aan met de tentoonstelling van New Media kunstenaars in het kasteel Banffy, waar het festival om heen ligt. En niet alleen de kunst in het kasteel, maar ook het kasteel zelf zijn populair op de Gram.

6. Schaatsen met 30 graden boven nul

https://www.instagram.com/p/B0NsrEfivce/?utm_source=ig_web_copy_link

Als Nederlanders die al meerdere jaren geen serieus stukje natuurijs meer hebben gezien, was de ijsbaan eerst even schrikken. Toen bleek dat het glad plastic was en de paniek ging liggen, bleek de ijsbaan van Kinder vooral een fotogenieke plek om je schaats skills te laten zien.

7. Hygiëne is belangrijk

https://www.instagram.com/p/B0D6YhsC3-n/?utm_source=ig_web_copy_link

Met elke dag veel zon en temperaturen van boven de 30 graden loop je op Electric Castle snel te zweten. Gelukkig heeft de Bank of Transsylvania daar rekening mee gehouden en een smaakvolle roze badkamer neergezet. Of je van het bad dat er staat echt schoon wordt, is dan misschien weer de vraag, maar het levert wel leuke kiekjes op!

8. Artiesten op mainstage

https://www.instagram.com/p/B0MfJ4soAj_/?utm_source=ig_web_copy_link

Maar naast vele leuke side-activiteiten komt een mens natuurlijk naar een festival om zijn idolen te zien, en vast te leggen. Op Electric Castle is dat niet anders, als er tijdens de show ook gretig gefotografeerd wordt. Winnaar van de instagramcompetitie is toch wel 30 Seconds To Mars, als Jared Letho op de laatste dag met zijn outfits Instagram overneemt.

9. Een brug naar een beter feestje

https://www.instagram.com/p/B0MH5r6ixWU/?utm_source=ig_web_copy_link

Op Electric Castle is in ieder hoekje wel een feestje. Zo is de brug van het terrein naar de Lidl die op het terrein staat ook omgetoverd tot een ware nachtclub. Niet dat veel mensen blijven staan om de dansen, velen zijn daar te hongerig voor of maken liever een foto voor op de Insta.

10. EC

https://www.instagram.com/p/B3kM3wSHwFf/?utm_source=ig_web_copy_link

Maar de onbetwiste winnaars zijn toch de twee verlichte letters die aan naast het kasteel Banffy staan. De afkorting van Electric Castle heeft meer flitsen gezien dan vrijwel iedere headliner die op het festival stond. Wie er leuk mee op de foto wilde, moest dan ook lang in de rij staan voor hij/zij de ultieme EC Instagram foto wilde maken.

Wat vond jij van Electric Castle?

Foto: Electric Castle 2017

Was jij op Electric Castle dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”electric-castle”]

Electric Castle 2019

Electric Castle 2018
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Dit jaar werd bij het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. De muzikale line-up bestond uit een combi van elektronische muziek, harde gitaren, indie en popmuziek. Zo stonden dit jaar onder andere Florence + The MachineLimp Bizkit en CHVRCHES op het programma.

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Tickets Kopen