Dit vonden jullie van De Staat op Lowlands 2019

Festivalacts Top 100 van 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De headlinershow van De Staat op Lowlands 2019 is zonder twijfel de grootste gig die de groep uit Nijmegen ooit heeft gespeeld. De verwachtingen waren dan ook hoog en aangezien de groep vervanger was voor The Prodigy, waren velen ook skeptisch of de band hier wel klaar voor was. Gister was het dan zo ver en liet de groep zien waartoe het in staat was en het internet stond al snel vol met reacties.

Een ode aan The Prodigy

https://www.instagram.com/p/B1PL1kGgrWB/?utm_source=ig_web_copy_link

Hoewel het voor De Staat fantastisch is dat ze Lowlands headlinen, is de reden waarom wat verdrietig. Met de dood van zanger Keith Flint werden alle concerten van The Prodigy afgezegd en kreeg de Nijmeegse groep de kans om zich te bewijzen. Dat ze de show dan beginnen met ‘Firestarter’ als eerbetoon aan de band die ze vervangen wordt dan ook door velen gewaardeerd.

Creatief met podia

Iets bijzonders verzinnen voor een headlineshow op Lowlands? Laat dat maar aan De Staat over! Met een enorme catwalk die tijdens de show een aantal keer uit het plafond van de Alpha komt zetten en vervolgens weer omhoog wordt getakeld als een ophaalbrug heeft deze show al een dikke primeur.

Feestelijk bezoek

En als dat nog niet genoeg was krijgen de mannen van De Staat ook nog bezoek van kameraden Rico & Sticks. Waar de Nijmegenaren even de rol van ‘begeleidingsband’ aannemen brengen ze samen ‘Hoedenplank’, ‘Gerrit’ en ‘Sneakers Fris’ ten gehore. En dat gaat als een trein.

Podiumbeest Torre

https://www.instagram.com/p/B1PXLSGoBCO/?utm_source=ig_web_copy_link

Dat Torre zijn gitaar de laatste tijd wat vaker backstage laat liggen op schijnt een gouden zet te zijn geweest. Zo ook op Lowlands 2019. Als een echte showman springt en danst hij over de lange catwalk. Zijn typische bewegingen maken dat jij je ogen er niet van af kan houden en zijn enthousiasme is zo aanstekelijk dat je van goede huize moet komen om niet de circlepit in te worden gezogen.

In een woord: geweldig

Als er een ding zeker is, is dat De Staat zelfs de laatste twijfelaars volledig heeft weten te overtuigen van zijn potentie als grote festivalact. Met een show vol theater, verrassingen en heel veel moshpits heeft de band vrijwel iedereen ingepakt.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Wat zegt de community? 💬

Over de auteur ✍️

Milan Bos

Op festivals voel ik me goed want muziek zit me in het bloed. Liefhebber van van alles en nog wat. O.a. Guns N'Roses, Fleetwood Mac, Passenger, Rammstein, Stanley Clarke, My Baby, Stevie Wonder etc.

Meer van Milan