The Prodigy-zanger Keith Flint overleden

© Carlos Alvarez Montero

The Prodigy-icoon Keith Flint is vanochtend dood gevonden in zijn woning in Essex. Bandlid Liam Howlett bevestigt dat de frontman zelfmoord heeft gepleegd. 

Omwonenden van de zanger zouden zich zorgen hebben gemaakt over Flint en hebben zelf de hulpdiensten gebeld. Na aankomst van de hulpdiensten is Flint ter plekke dood verklaard. De groep had optredens gepland op onder andere Lowlands en Suikerrock.

Ook een woordvoerder van organisator MOJO reageert: “Wij zien het ook net voorbij komen. We zijn uiteraard geschokt. The Prodigy heeft meermaals op Lowlands gestaan.” Over de gevolgen voor het festival kon hij nog niets zeggen.

Heb je last van gevoelens van depressie, paniek of somberheid? Of maak je je zorgen om een ander? Praat erover. Weet dat er mensen zijn die je kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld contact op met Stichting 113, waar je (anoniem) kunt bellen, chatten of een zelfhulpcursus kunt doen. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via de website 113.nl en telefoonnummer 0900-0113.

Officiële reactie van Lowlands:

Officiële reactie van The Prodigy:

https://www.instagram.com/p/BulgJBZAw5L/

Lees ook: ‘Festivals reageren massaal op overlijden The Prodigy’s Keith Flint’

The Prodigy

The Prodigy ontstond in 1990 in Essex, Engeland. Daar ontmoeten Keith Flint en Leeroy Thornhill de dj Liam Lowlett. Op advies van die laatste voegt de MC Maxim Reality zich bij het drietal en de rest is geschiedenis. Er werden 7 studioalbums uitgebracht, waarvan op 2 november 2018 de meest recente:  No Tourists. Met hits als ‘Voodoo People’, ‘Firestarter’, ‘Take Me To the Hospital‘ en ‘Smack My Bitch Up’ speelden de heren jarenlang menig poptempel en festivalweide plat.

De single Out Of Space vierde vorig jaar nog zijn 26e verjaardag. Deze single betekende de grote doorbraak voor The Prodigy.

Suikerrock Logo

Suikerrock 2023

Locatie
België
Tienen, België
Datum 4-6 augustus 2023
Line-up
Sean Paul
Regi
Bart Peeters
Tickets Niet meer beschikbaar.