Het Lowlands-terrein onder de loep: dit is de Hacienda

Bacardi Nederland
Photo: Bacardi Nederland / Rebekka Mell

Waar is het feestje? Bij de Hacienda is het feestje. Wat begon als een cocktailbar met muziek temidden van Cape Lowlands, is inmiddels uitgegroeid tot een officieel podium van Bacardí op het blokkenschema van het festival. De oplettende festivalganger zal zien dat deze partylocatie een nieuw jasje heeft gekregen. Festileaks legt je graag uit waarom je nou juist dáár even een kijkje moet nemen.

1. De sfeer van een intiem huisfeest …

Bacardi Nederland
Photo credit: Bacardi Nederland / Rebekka Mell

Vanaf het moment dat je de spreekwoordelijke drempel van de Hacienda over gaat, voelt het alsof je Lowlands’ huiskamer instapt. De Flevopolder lijkt ineens mijlenver weg en je waant je op een intiem huisfeestje in de Caraïben. De Hacienda is hét huis waar je dag en nacht welkom bent voor goede cocktails, een fijne sfeer, de betere Caribische tunes en Latin dansmoves.

2. … met perfect geserveerde cocktails

Bacardi
Photo: Bacardi Nederland

Naast lekkere dansmuziek en een heerlijke sfeer heeft de Hacienda nog iets unieks te bieden: een heuse cocktailbar. Je koopt hier niet zomaar een drankje, maar je bestelt een beleving. Professionele bartenders maken in een handomdraai een verse rumcocktail voor je klaar. Wat dacht je van een uitgekiende combinatie van rum, verse limoen, verse munt, suiker en bruiswater? Inderdaad ja: de mojito! Met deze frisse mojito in de hand, waan je je al dansend in de Caraïben.

3. De hele dag de voetjes van de vloer

Bacardi Nederland
Photo credit: Bacardi Nederland / Rebekka Mell

Wanneer Bacardí een feestje geeft, weet je dat het goed zit. Cocktail in je hand, de beats in je benen en lekker dansen met toppers van eigen bodem. Wat te denken van Omar Duro of Kampire? Ook Elvin Usidame en Radical Hi-Fi zijn weer van de partij.

Er valt ook genoeg te ontdekken. Zoals Kat, een jonge Amsterdamse, die zich niet vastpint op een bepaald genre en je dus meeneemt op een muzikale reis in haar eclectische sets. Of Roel de Boer & Boye ’t Lam: dancevinylpioniers van platenzaak Rush Hour in Amsterdam, die b2b een mix van disco, jazz, hiphop en fijne house over de dansvloer kieperen.

4. Een zinderend nachtprogramma

Bacardi
Photo: Bacardi Nederland

Vroeg naar bed hoef je zeker niet, want het programma gaat elke dag tot 03:30 door. Zo kun je vrijdagnacht helemaal los op de tropical set van Waxfiend. Daarna maakt Disco Dolly Soundsystem het af met o.a. obscure discoplaten, rare funk en vintage house. Mr. Wix verzorgt de zaterdagnacht samen met Jeff Solo. Beide heren staan garant voor spannende tunes. De laatste festivalnacht zal in het teken staan van Mairo Nawaz & Moody Mehran en Zwarte Koffie: verwacht dynamische sets met obscure house, vintage klassiekers en alles wat groovet.

5. Festileaks’ meet-up!

Festileaks meeting
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

We willen jullie heel graag een keer in het echt ontmoeten! Daarom organiseren we op vrijdag om 16:00 uur een meet-up voor de Festileaks Community op Lowlands 2019. Ennuh, de eerste 50 mensen die zich melden voor de Hacienda op het festivalterrein voorzien wij van een heerlijke rumcocktail, om daarna met zijn allen op de foto te gaan: ‘Festileaks presents: the Class of Lowlands 2019’.

Lowlands 2019

Sfeer - terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.