Dit zijn de 10 must-see’s en must-do’s van Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Nog een paar nachtjes slapen en dan mogen we weer instappen voor een Campingflight naar Lowlands Paradise! Voor de 27e keer luidt het startschot voor één van grootste festivals van Nederland. Ook op Lowlands 2019 is er weer genoeg te doen en te zien. Wij zetten de 10 onmisbare dingen op een rijtje!

1. Pre-party met de silent disco

Of jouw Lowlands nu al thuis, in de auto of op de brug begint: de enige echte pre-party vindt plaats in de Bravo. Daar kun je met een koptelefoon op vanaf donderdag 17:00 terecht voor de legendarische silent disco. Zes uur lang, drie kanalen, 30.000 koptelefoons. Dat wil je niet missen.

2. Dansen in de regen

Zonaanbidders, wees gewaarschuwd: op Lowlands zul je waarschijnlijk niet aan je trekken komen. Niets is zo onvoorspelbaar als het weer, maar de verwachtingen zien er niet best uit. Ook in het paradijs regent het wel eens, maar dat mag de pret niet drukken. Schuil in één van de tenten bij een concert, of nog beter: laat je helemaal gaan in de regen!

3. De exclusieve show van De Staat zien

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het optreden van De Staat is misschien wel de meest besproken show van Lowlands 2019. Met een show die op maat gemaakt is voor Lowlands zal Nederlands favoriete live-band de spot van The Prodigy voor zijn rekening nemen. Je dacht dat je De Staat ondertussen wel gezien had? Think again.

4. Naar de Festivalpodcast luisteren

Festivalpodcast
Photo: Nathan Reinds

Ook op Lowlands kun je dit jaar genieten van de Festivalpodcast. Festileaks en Kink schotelen je niet één, niet twee, maar drie afleveringen voor! Brak lekker uit terwijl je luistert naar de interviews, reportages en laatste nieuwtjes van Lowlands 2019. Ook leuk voor de thuisblijvers!

5. De hype voelen bij Billie Eilish

Een bomvolle Alpha om 15:30? Het gebeurt lang niet altijd. Toch is dat precies wat wij op zaterdag verwachten wanneer Billie Eilish zaterdag het grootste podium bestijgt. Weinig artiesten zijn dit jaar door zoveel hype omgeven als de zeventienjarige zangeres. Deze show mag je dan ook echt niet missen.

6. Je eigen synthesizer maken

Zaterdagavond luidt Colin Benders met zijn modulaire synth-show het nachtprogramma van de Bravo in. Ben jij enorm fan van dit unieke instrument? Dan ben je op Planet Paradise aan het juiste adres. Dagelijks kun je daar naar hartelust experimenteren met modulaire synthesizers. Tussen 12:00 en 20:00 kun je zelfs aanschuiven voor een cursus waar jij je eigen synth kan maken!

7. Shinen in de nieuwe merchandise

Nieuwe editie, nieuwe merchandise. Dit jaar lijkt er extra veel aandacht te zijn besteed aan het ontwerpen van hippe herinneringen. Ga je voor een lavendel t-shirt, of houd jij je spulletjes droog in de transparante fanny-pack? De Lowlands Fashion is nu al online te bestellen, dus je kunt het hele wekkend shinen in de ultieme festival-outfit.

8. Doorhalen op de zaterdagavond

Zoals we al zeiden trapt Colin Benders de zaterdagavond in de Bravo af. Zijn eerste synth-tonen zijn het startsignaal voor een lange nacht vol dansgeweld. Courtesy en Helena Hauff nemen het stokje van hem over in de Bravo. Ondertussen kun je in de Lima terecht voor de Arabische klanken van Yallah! Yallah! en is de X-Ray gevuld met unieke shows van o.a. DJ Bus Replacement Service en DJ Marcelle. Lowlands-petje af voor degene die na deze nacht nog op z’n voeten staat.

9. Meezingen met de club van 27

De club van 27 laat op Lowlands 2019 van zich horen. Voor wie het niet weet: de club van 27 is het illustere groepje artiesten dat op hun 27ste het leven liet. Zondag om 13:30 wordt er tijdens de The Club 27 Sing-Along een collectieve meezingende gebracht aan grootheden als Jimmy Hendrikx, Amy Winehouse en Kurt Cobain. Zorg dus dat je nog een beetje van je stem overhoudt en zing lekker mee.

10. Je laten verrassen in Sexyland

Net zoals vorig jaar strijkt de meest onvoorspelbare club van het land weer neer op Lowlands Paradise. Sexyland wordt elk uur overgenomen door een andere eigenaar, je weet dus nooit wat je te wachten staat. Een black tie event, een botanische beurs of een verrassingsoptreden: het kan allemaal is Sexyland.

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.