Release Day: nieuwe albums van Volbeat, Ty Segall en Blur

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albumreleases voor je op een rijtje. Deze week richten we de spotlight op Volbeat, Ty Segall en Blur. Daarnaast is vanaf vandaag de gehele catalogus van Tool op Spotify te beluisteren.

Rewind, Replay, Rebound – Volbeat

We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar met Rewind, Replay, Rebound brengt Volbeat alweer zijn zevende album uit. Tussentijds brengen de Denen nog wel een live-compilatie uit, waardoor het dus niet helemaal stil is gebleven rondom de metalheads. In het najaar presenteert de formatie rond Michael Poulsen de nieuwe plaat aan het Europese publiek, met een Nederlandse datum op 19 november.

First Taste – Ty Segall

De Amerikaanse indie-rocker Ty Segall produceert sneller nieuwe langspelers dan dat jij jouw biertjes wegtikt. Alleen in 2018 en 2019 al slingert de artiest vier platen de ether in en met First Taste staat de totale teller al op 14. We kunnen dan ook niet wachten tot de held uit Californië zijn jubileum viert met nóg een album. Tot het zover is, genieten we eerst nog van de nummers als ‘Ice Plant’, die op First Taste pronken.

Live At The BBC – Blur

Wie Blur zegt, zegt Damon Albarn. De razend populaire Brit stond de voorgaande jaren met diverse andere projecten, zoals Gorillaz en The Good, The Bad & The Queen, op de bühne. En nu vindt hij het dus de hoogste tijd om Blur weer eens af te stoffen. Het nieuwe kunststukje Live At The BBC bevat vier live-registraties van songs van het 25-jaar oude Parklife. Het mag dan wel niks ‘nieuws’ zijn, maar deze release bezorgt de fans natuurlijk warme gevoelens. Wie weet kunnen we de heren volgend jaar wel weer begroeten op de festivalweides…

Undertow – Tool

Huh, Undertow? Dit album bestaat toch al heel lang? Dat klopt. Echter, tot gisteren konden we de voice van Maynard James Keenan alleen nog maar via fysieke media beluisteren. Tot vandaag dus: Tool knalt zijn gehele repertoire in één klap online! Voor wie de platen al in huis had liggen verandert er dus nog niet zoveel. Maar wat we wel al kunnen verklappen: over vier weken brengen de mysterieuze metal-grootheden dan eindelijk nieuw materiaal uit in de vorm van Fear Inoculum! Liefst 13 jaar hebben de fans moeten wachten op de opvolger van 10,000 days. Nog net geen 10.000 dagen dus.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel