Volbeat op 19 november naar Ziggo Dome

Volbeat
Foto: Nathan Gallagher

Haal de luchtgitaren maar vast uit de kast. De Deense metalheads van Volbeat komen namelijk naar Nederland. De formatie rond zanger Michael Poulsen knalt op 19 november de hits uit de boxen van de Amsterdamse Ziggo Dome.

Erg goed nieuws dus voor de fans van krakers als ‘Sad Man’s Tongue’, ‘Still Counting’ en ‘Lola Montez’. Voor wie bij dit optreden wil zijn, geldt dat hij er maar beter snel bij kan zijn. De kaartverkoop start op vrijdag 24 mei om 10:00 uur.

Volbeat is geen onbekende in de Nederlandse concertagenda. Vorig jaar stonden de heren nog geprogrammeerd als headliner op de Zwarte Cross en ze traden op als supportact van Guns N’ Roses in het Goffertpark.

Festileaks vroeg Volbeat in 2018 nog het hemd van het lijf, in het grote festivalinterview lees je wat de mannen te vertellen hadden.

Volbeat

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Volbeat zag in 2001 het levenslicht. De stijl laat zich kenmerken als een mix van heavymetal en rockabilly. Dit valt terug te horen in de invloeden, waarbij Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica genoemd worden. Je kunt de band kennen van hits als ‘Lola Montez’, ‘Still Counting’ en ‘Heaven Nor Hell’. Het laatste album Seal The Deal And Let’s Boogie dateert van 2016. In 2018 deed de band onder andere Zwarte Cross, Graspop en Download Paris aan.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel