Lowlands 2019 weerbericht: ‘natte en modderige zaterdag tijdens wisselvallig weekend’

Lowlands 2017 Biddinghuizen
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Je voelde het waarschijnlijk al wel aankomen de afgelopen dagen. Op warm en droog zomerweer hoeven we niet te rekenen tijdens Lowlands 2019. Het is wisselvallig met vooral zaterdag veel buien en daardoor modderige velden. Mede door deze barre weersvoorspellingen is het zaak goed na te denken over welke kleding en andere spullen je allemaal meeneemt de polder in. Check daarom uitvoerig onze Grote Lowlands Paklijst.

Donderdag 15 augustus

⛅️ Verwachting: buien, veel bewolking
? Temperatuur: 20ºC
? Aankomsttijd: eind van de middag
? Kledingadvies: poncho, t-shirt, vestje, korte of lange broek
Nacht: 12ºC, droog met opklaringen en wolkenvelden
? Weercijfer: 5
? Hooikoorts: weinig klachten
☀️ Zonkracht: 5

Wie donderdag alvast de sfeer komt proeven op de camping in Biddinghuizen, doet er verstandig aan zo laat mogelijk in de middag te komen. Het belooft namelijk een erg nat begin van de dag te worden. Later op de dag wordt het droger, dus hoe hard je donderdagochtend ook staat te popelen om de camping op te knallen: probeer nog een extra kopje koffie te drinken. Of lees nog een keer onze Lowlands Paklijst door, zodat je zeker weet dat je echt wel die broodnodige poncho hebt ingepakt.

Vrijdag 16 augustus

⛅️ Verwachting: zon, stapelwolken, veel sluierwolken en enkele bu
? Temperatuur: 21ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: t-shirt, vestje, lange of korte broek
Nacht: 15ºC
? Weercijfer: 6
? Hooikoorts: lichte klachten
☀️ Zonkracht: 4

De eerste volledige festivaldag van Lowlands 2019 begint met uitstekend weer. De zon laat zich op het begin van de dag zien. Later op de dag trekken vanuit het westen sluierwolken over het land. In de middag en avond wordt deze sluierbewolking geleidelijk dikker, waardoor de zon steeds meer verdrongen wordt. Op een enkel buitje na blijft het gelukkig wel droog. Het is met 21 graden aangenaam, maar de wind kan het soms wat kouder laten aanvoelen. Ben je van plan om tot diep in de nacht door te gaan? Zorg dan voor een poncho, want er is ‘s nachts een grote kans op regen.

Zaterdag 17 augustus

️⛅️Verwachting: buien, kans op onweer, veel bewolking
? Temperatuur: 21ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: poncho, eventueel andere regenkleding, t-shirt, vestje, jas, lange broek
Nacht: 15ºC
? Weercijfer: 5
? Hooikoorts: nauwelijks klachten
☀️ Zonkracht: 2

De zaterdag is qua weerbeeld een dag om heel gauw te vergeten: de poncho is een absolute must. Er trekken heel wat buien over Biddinghuizen en daarbij is er ook kans op onweer. De vele regen maakt zeer waarschijnlijk een modderpoel van het terrein, dus laat je mooiste schoenen maar in de kast als deze je dierbaar zijn. Het is net als de dag ervoor 21 graden, maar tijdens de buien en door de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind voelt het lang niet zo warm aan. Ook ‘s nachts is het een natte bedoening, waardoor je maar moet hopen dat de binnenkant van je tent droog blijft. Is er dan nog iets positiefs te melden? Jazeker, je zult geen last hebben van hooikoorts.

Zondag 18 augustus

⛅️ Verwachting: zon, stapelwolken, wegtrekkende buien
? Temperatuur: 20ºC
? Aankomsttijd: middag
? Kledingadvies: t-shirt met korte of lange mouwen, vestje, lange broek, poncho
Nacht: 12ºC
? Weercijfer: 5
? Hooikoorts: nauwelijks klachten
☀️ Zonkracht: 4

Zo nat als het zaterdag is, wordt het zondag gelukkig niet. De meeste buien verlaten de polder in de ochtend en ‘s middags is er een mix van zon, stapelwolken en een enkele bui. Met 20 graden en een matige wind voelt het soms wat fris aan, maar als je de zaterdag hebt overleeft, is dit een makkie. In de avond en nacht is er eveneens kans op een bui. De ochtend erop zijn er gelukkig voldoende droge perioden om weer in te pakken.

Voor meer informatie over het weer tijdens in Biddinghuizen tijdens Lowlands 2019, kun je een kijkje nemen bij de weersverwachting van Weeronline.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Biddinghuizen
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel